HeaderAD

Lena Gavelin och Johan Arnqvist segrade i Vemdalen Fjällmaraton

Foto: Karl Vertergård.

Lena Gavelin, Mellansels IF/ Team Salomon och Johan Arnqvist, Mantra Sport segrade på den långa distansen 44 km i den andra upplagan av Vemdalen Fjällmaraton.

I strålande sol kom över tusen deltagare till start i den andra upplagan av tävlingen som genomfördes i fjällterrängen runt Vemdalsskalet. Överlägsen segrare för andra året i rad i damklassen 44 km blev Lena Gavelin med segrartiden 4:34:50.
– Det var riktigt jobbigt även i år, speciellt efter Hovdetoppen så känner man inte benen längre. Men hellre motvind som det var i år än regn i alla fall och jag är nöjd med tanke på den träning jag fått ihop, säger Lena.

Tvåa i damklassen blev Malin Holm, Gävle med tiden 4:58:48 och trea Anna Bylund, Stöcke Triathlonsällskap Järnet, 5:14:13.

I herrklassen 44km kopplade Johan Arnqvist, Mantra Sport tidigt ett grepp på sina konkurrenter och halvvägs var hans ledning ca tio minuter över hemmahoppet Erik Melin Söderström.
– Jag öppnade ganska tufft men fick slå av lite på takten halvvägs in i loppet. Sen upp mot Hovdetoppen fick jag kramp till och från men det höll hela vägen. Banan är ju otroligt inspirerande och vacker, säger Johan.
Segrartiden landade på 3:42:07, tvåa blev Erik Melin Söderström Trångsviken IF, 3:54:49 och trea Marcus Wadsten, Västerås, 4:14:38.

På distansen 24 km vann Johanna Åström, Lucksta IF på tiden 2:13:05 och i herrklassen segrade Jens Burman, Åsarna IK med tiden 2:05:17.

I klassen 11 km segrade Ida Ingmarsdotter, Åsarna IK, på tiden 1:02:32 och i herrklassen var Philip Kristofferson först över mållinjen på tiden 56:52.

– Vi är jättenöjda med arrangemanget och den feedback vi får från deltagare och partners. Det sporrar oss att utveckla tävlingen inför nästa år, berättar Petter Bromée, tävlingsarrangör.

Länk till fullständiga resultat

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X