HeaderAD

Löfstrand och Axelsson snabbast runt 6 sjöar

Snabbast runt alla 6 sjöar var Andreas Löfstrand från Tailwind Trailblazers. Foto: Jonas Pertoft

301 löpare sprang loppet 6 sjöar i helgen. Loppet 6 sjöar innebär inte bara att man ser sex sjöar, man springer faktiskt runt sex sjöar. Vill man inte springa ett helt marathon kan man välja ett halvt, 10 km eller 5 km. Det unika är att alla loppen går runt sjöar.

Starten går i Uppsala kommuns mest populära badplats, Fjällnora. Och målet är på samma plats, så löparna kan fira målgången med ett dopp.

Jonas Pertoft är en av de som tagit initiativ till loppet. Hur kom du på idén?
– För ett par år sedan provade jag springa runt alla sex sjöar. Jag blev förvånad när jag upptäckte att appen på min mobil sa att det var 42,2 km, exakt ett maraton. Sen var det ganska lätt att hitta rundor på de andra distanserna.

Fjällnora är en bra utgångspunkt för ett lopp. Här finns servering, parkeringar och annat praktiskt. Rundan kring Ramsen är den kortaste, 5 km, men ändå ganska äventyrlig med stigar i skogen och två broar. Ett vackert parti går längs Upplandsleden och där finns ett par korta, men branta backar. De längre distanserna går alla mestadels på småvägar och där får man också se olika kulturlandskap. Bland annat springer man genom Marielund med sina sommarvillor från förra sekelskiftet.

Segrare i herrarnas marathonklass blev Andreas Löfstrand från Tailwind Trailblazers med tiden 3:15:46. Tvåa av samtliga i mål och segrare i damklassen var Gunilla Axelsson från Uppsala Löparklubb på tiden 3:34:18.

Länk till fullständiga resultat

 

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X