HeaderAD

Jämna kamper i Tänndalens 4 toppar

I helgen avgjordes första upplagan av Tänndalens 4 toppar. 24 personer som antog utmaningen att bestiga de fyra topparna, Lill-skarven, Stor-skarven, Skenörsfjället och Hamrafjället. En sträcka som fågelvägen mäter strax över 2 mil med åtskilliga höjdmeter.

I herrtävlingen blev det en jämn kamp där avgörandet fälldes på vägvalssträckan mellan tredje och fjärde toppen. Först i mål var Karl Yttermyr med tiden 2:52:04, 16 sekunder före klubbkompisen Olof Modin. Dryga minuten efter, på en tredje plats, kom Lars Löfgren.

Nästan lika jämnt var det i damklassen där Hanna Gävfert segrade med tiden 3:16:10. Hon var en och en halv minut före Katarina Rundström som kom tvåa. Ytterligare en och en halv minut senare kom Malin Ehlin Kolk i mål.

Sammantaget var det många positiva kommentarer efter loppet. Det var några som kom mot mål med krampkänningar i benen. Andra var bara trötta. Efter målgång blev det mycket snack om bästa vägvalen. Nästan som efter en orienteringstävling. Vädret passade även på att visa sin bästa sida. Kort sagt en mycket trevlig dag.

Fullständigt resultat från Tänndalens 4 toppar

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X