Nytt deltagarrekord i Stävie Trail

Söndagen den 6 mars anordnades Stävie Trail för tredje gången. Loppet, som äger rum på en mikroskopiskt liten skogsplätt mitt på den skånska åkern, hade lockat 800 anmälda. Frågan var hur många som skulle dyka upp när vädergudarna bjöd på ihållande regn och blötsnö.

Stävie trail 2016. Foto: Arrangören

Stävie trail 2016. Foto: Arrangören

Över 600 visade sig komma till start och loppet slog därmed deltagarrekord med nära 200 deltagare. Trots det milt sagt tråkiga vädret var det idel solsken bland löparna som snarare verkade tagga till än att låta sig nedslås.

Banan bjöd i sedvanlig ordning på sand, grus, gräs och backar men årets upplaga blev en kladdigare historia än tidigare år. Löparna fick kriga i lervällingen och överraskades efter 1.5 km av en sprillans ny backe som sög hårt i trötta lår.

I mål som förste man i 13-kilometersklassen kom Daniel Karlsson, Tough Viking Elite. Han hade en marginal ner till tvåan med fem minuter och hann springa målrakan ett par gånger extra för snygga målgångsbilder, medan publiken inväntade tvåan.

Landslagstjej segrade

Tjejsegraren på långa distansen, landslagsorienteraren Lilian Forsgren, från OK Tisaren, drog nytta av sina orienteringskunskaper och slog till med än ännu större marginal på tvåan, närmare sex minuter!

Segrare på korta distansen (6,5 km) blev Tomas Cansund från Lund och Hanna Åberg, Södra Sandby.

Delar av intäkterna från loppet skänks till välgörenhet och i år samlades pengar in till Ronald McDonald Hus i Lund och deras verksamhet. Slutsumman är i skrivande stund inte sammanräknat till sista kronan, men Ronald McDonald Hus i Lund kan vänta sig en summa närmre 30 000 kr.

Stävie trail 2016. Foto: Arrangören

Stävie trail 2016. Foto: Arrangören

Stävie trail 2016. Foto: Arrangören

Stävie trail 2016. Foto: Arrangören

För fler bilder från loppet – besök stavietrail.se.

 

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X