HeaderAD

Succéartad fjärde upplaga av Icebug Xperience

På söndagen avslutades årets upplaga av trailloppet Icebug Xperience, som blev den mest lyckade hittills. Till slut nådde över 500 personer målet i Ramsvik efter att ha avverkat 75 kilometer under tre dagar.

I fredags morse stod 651 personer från 20 olika länder på startlinjen för att ge sig iväg på det tre dagar och 75 kilometer långa trailloppet Icebug Xperience. På söndagseftermiddagen avslutades loppet, och tävlingsklasserna vanns av Sven Kilander och Katarina Åström. Totalt lyckades inte mindre än 546 med bedriften att nå mållinjen i Ramsvik.

– Det är fantastiskt i sig att vi lyckas få så många människor att ge sig ut för att uppleva den västsvenska naturen. Men extra roligt är det att en så stor andel av deltagarna faktiskt också klarar den tuffa utmaning som Icebug Xperience faktiskt är, säger Jonas Svengård, race manager på skoföretaget Icebug och initiativtagare till Icebug Xperience.

– Vi har haft tre dagar med ljuvligt sensommarväder, vilket har bidragit till att göra den redan magiska atmosfären ännu bättre. Vi har en positiv stämning där deltagarna peppar varandra, och det som händer när man befinner sig i en sådan miljö är att man lättare klarar av att ta det där extra steget för att utmana sig själv.

Årets upplaga av Icebug Xperience var den största hittills. Jonas Svengård hoppas att loppet nästa år ska locka 1 000 personer – men större än så tror han inte att det kan bli.

– Vi har börjat nå en punkt där loppet inte kan bli så mycket större om det ska bibehålla den genuina stämningen och höga kvaliteten som finns i dag. Fokus framöver kommer ligga på att fundera över vilka detaljer vi kan finjustera för att hela tiden göra upplevelsen lite, lite bättre.

En nyhet inför nästa år är också att Icebug Xperience kompletteras med Icebug Xperience Ultra – ett särskilt lopp där deltagarna springer samtliga tre sträckor i ett svep.

– Vi vill att Icebug Xperience ska vara en plats för alla, där man själv väljer hur man vill ha sin upplevelse, säger Jonas Svengård. Man kan springa eller gå, göra det ensam eller med andra. Med Icebug Xperience Ultra i portföljen breddar vi vårt redan breda utbud, och deltagarna har nu ännu större möjlighet att skräddarsy sina egna drömupplevelser.

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X