HeaderAD

Svanebo tillbaka på tronen och Nilssons tredje raka seger i Fjällmaraton

Den trettonde upplagan av KIA Fjällmaraton är över och för 7:e gången vann Andreas Svanebo från Sundsvall. Han gick i mål på tiden 3:33:09 vilket endast är en minut och 40 sekunder efter banrekordet som innehas av Anders Kleist efter förra årets lopp. Tvåan Johan Lantz som är på väg tillbaka efter lång skadefrånvaro sprang in på 3:38:20. Nästa år tror han vinnartiden kommer landa under 3 timmar och 20 minuter.

Banan går över de tre fjällen, Ottfjället, Hållfjället och Välliste och bjuder på 43 kilometer och 2100 höjdmeter med naturskön löpning. I målet i Trillevallen väntar en stor skara åskådare som ivrigt hejar på deltagarna de sista hundra meterna in i mål.

-Jag är så otroligt nöjd och glad att jag lyckades genomföra dagens Fjällmaraton på det sätt som jag gjorde. Det är mycket som skall klaffa för att stå som vinnare efter 43 km och 2100 höjdmeter, allt från dagsform, näringsintag, och en gnutta träningsbakgrun, berättar Svanebo efter målgång.

Ida Nilsson på väg mot sin tredje raka seger i Fjällmaraton. Foto: Mikael Frisk

Damklassen vanns av Ida Nilsson för tredje året i rad på tiden 4:12:11. Ida som har ett otroligt späckat schema med internationella tävlingar kände att hon inte kunde hålla sig ifrån KIA Fjällmaraton

Andraplatsen togs av Yoie Bohlin som presterat fantastiskt bra under årets Fjällmaratonvecka med två tidigare vinster i Fjällfysiken Obstacle Course och Peak Performance Vertical K.

Det drygt 900 startande bjöds på riktigt leriga förhållanden efter ett kraftigt regn natten innan loppet.

Samma dag avgörs också Ulvang Kvartsmaraton som går från Edsåsdalen, över Välliste och sedan ner till målet i Trillevallen. Det är 13,5 kilometer och 600 höjdmeter som ska avverkas vilket är ett perfekt lopp för de som vill testa på fjällöpning. Herrklassen vanns av Olle Olsson-Bad på tiden 1:02:15 och damklassen togs hem av Lovisa Björkenstam på tiden 1:24:18.

KIA Fjällmaraton Årefjällen 2017 är över och totalt är det över 3000 personer som har deltagit i något av de åtta olika loppen mellan den 29 juli och den 5 augusti.

Resultat KIA Fjällmaraton Herrar

Resultat KIA Fjällmaraton Damer

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X