HeaderAD

Tove Alexandersson laddar för fjällmaraton 2018

Under 2017 vann hon allt hon ville vinna: tre VM-guld i både orientering och skidorientering, O-ringen och den totala världscupen i orientering. 2018 står Tove Alexandersson på startlinjen i premiären av 2XU Idre Fjällmaraton.

– Idre Fjäll är en väldigt fin miljö att springa i och har varit ett favoritställe sedan jag var liten, jag ser fram emot loppet, säger Tove.

Tove Alexandersson, 25 år, från Borlänge, är orienteringens obestridliga drottning. Nyligen vann hon den totala världscupen för fjärde gången i rad och i somras tog hon tre VM-guld. Hon trivs på Idre Fjäll sedan barnsben.
– Jag har varit här mycket för att springa orientering och åka skidor. Nu ska det bli kul att springa ett traillopp här. Det blir tuffa banor och det gillar jag, ler Tove.

David Andersson, projektledare för 2XU Idre Fjällmaraton, är glad att få välkomna Tove till loppet.
– Tove är en mycket kompetent löpare och det ska bli spännande att se henne här på Idre Fjäll. I flera traillopp har hon visat att hon till och med kan matcha duktiga herrlöpare!

Tove kommer att starta på 12 km distansen, Vaejsjie Baalka – Vargens stig.
– Det är den sträckan som passar bäst i programmet för 2018, men jag ser fram emot att springa de längre distanserna kommande år. Jag älskar att tävla och tycker att det är kul att springa traillopp. En stor del av min distansträning bedriver jag på skogsstigar, säger hon.

Läs mer 2XU Idre Fjällmaraton här

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X