HeaderAD

Nytt banrekord för Daniel Nilsson i Jättelångt

Tidig morgon och hamnen i Grisslehamn är en idyll inbäddad i sommarsol där ultralöpare börjar samlas mellan fiskebodarna. Cirka 150 ultralöpare tar sig an den nionde upplagan av Jättelångt som är 70 km terrängultramarathon i solo och stafettklass från Grisslehamn, utmed Roslagsleden, till Norrtälje.

När startskottet går beger sig löparna iväg utmed den vackra kuststräckan. En bit in i loppet möts dom av tekniskt utmanande klapperstensfält och vackra sträckor på stränderna. Loppet går genom ett böljande roslagslandskap, en svensk idyll i vacker sommarskrud. Med jämna mellanrum dyker energidepåer upp för löparna. Genom ett stort lokalt engagemang serveras här såväl hembakade kanelbullar som energibars, något som uppskattades väldigt mycket bland löparna.

Vinnare i år blev i Herr Solo Daniel Nilsson på tiden 5h 10min som också blev nytt banrekord. I Dam Solo segrade Helene Pratt som sprang Jättelångt för första gången och det var också den längsta sträckan hon hittills sprungit. Efter ett starkt genomfört lopp passerade hon mållinjen på fina 7h 02min.

Värmen blev i år en utmaning för många av löparna. Vad passade då bättre än att efter målgång erbjudas Jättelångt-öl som bryggts lokalt samt en härligt middag för deltagarna.

Resultat

Solo dam

Solo herr

stafett

Några bilder från loppet av Christer Shapiro:

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X