Stort intresse för lyckat Bocksten trailrun

Drygt 600 löpare i de olika klasserna drog iväg ut i Åkullas bokskogar då det var dags för Bocksten Trailrun i under helgen som gick.

I den tuffa ultraklassen på 44 km segrade Andreas Höye. Den norske göteborgaren imponerade med tiden 3:19:49 och var ohotad i mål.
– Någonstans kring 30 kilometer började det bli tufft. Det var en sugande bana, men kul och omväxlande med grus, stig och skogsterräng. Jag tyckte också att värmen var rätt jobbig.

– Det var tufft och några rejäla backar. Jag fick en lucka efter fyra, fem kilometer och sedan såg jag inte till någon annan. Det är tufft att ligga själv och jag hade inte mycket tider att gå på. Men vid varvningen så hörde jag att de andra var på väg in och då visste jag att jag ungefär hur mycket jag ledde med, sa han. Det gällde att bara hitta farten. Jag var aldrig nervös att inte orka.

Damklassen vanns av Louise Davidsson, Simlångsdalen på 4.11:39, men bland damerna var det nog främst segrarinnan i 22 kilometersklassen, Johanna Öberg, OK Linné, som imponerade mest. Hon gick länge en kamp med elitskidåkaren på långlopp, Emilia Lindstedt.

– När det blev blandad terräng hade jag som orienterare lite fördel. Det var ett roligt lopp även om jag kände mig seg i början, sa Johanna som sprang in på 1.44.21. Jag låg i rygg i början och hon kändes stark, men jag hade fördel i skogen och kunde trycka på där när det blev en del sten. Fick en lucka och höll den, sa Johanna som var dryg en och en halv minut före i mål.

Det blev en tuff kamp i damernas 22km-klass där elitorienteraren Johanna Öberg till slut stod som segrare före elitskidåkaren Emilia Lindstedt.

Länk till fullständiga resultat

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X