HeaderAD

Stort intresse för Örebro Trail

I perfekt löparväder avgjordes Örebro Trail som är samlingsnamnet för de båda loppen, Kilsbergen Trailrun och Bergslagsleden Ultra. Ultraloppet startar vid Digerberget och går i mål i klassiska Ånnaboda som för det kortare loppet, Kilsbergen Trailrun är både start och målplats.

Över 500 löpare tog chansen att starta i något av loppen vilket genererade i ett kraftigt deltagarrekord. Tävlingsledaren Daniel Sörling var strålande nöjd med dagens genomförande då vi nådde honom via telefon samtidigt som de sista löparna i ultraloppet betade av loppets sista kilometer.

Erik Anfält, som för två veckor sedan segrade i Ultravasans 45-klass, visade att formen håller i sig och att återhämtningen fungerat bra. Idag blev det en klar seger för honom, trots att han först kvällen innan bestämde sig för att springa loppet. Ned till tvåan, Edvin Karlsson, Team Nordic Trail var avståndet hela 17:42 minuter efter dryga tre och en halv timmes löpning.

I damernas ultraklass blev det också ”hemma”-seger genom Maria Eriksson från Örebro-klubben IF Start. Efter ett väl disponerat lopp sprang hon i mål 5 min 44 sek före tvåan och fjolårets segrarinna, Sandra Lundqvist.

Eklöf och Rosdal vassast i Kilsbergen Trailrun

I den kortare varianten, Kilsbergen Trailrun blev det betydligt tätare strider. Per Eklöf från IFK Nora har sprungit samtliga upplagor av loppet och tidigare varit med på pallen, men aldrig segrat. Idag räckte det hela vägen fram för Eklöf som i mål hade 30 sekunders segermarginal till Mathias Viktorsson LK Gränslöst. På tredje plats kom Henrik Eknor, Örebro AIK.

Per Eklöf har sprungit samtliga upplagor av Kilsbergen Trailrun. Idag räckte det äntligen till seger.

I damklassen segrade Kajsa Rosdal, 3:49 minuter före Ingrid Ziegler och Susanna Hellsten slutade trea.

Kajsa Rosdal på väg mot seger i Kilsbergen Trailrun 2017.

Länk till fullständiga resultat

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X