HeaderAD

Dags för LOPPTIPS

Semestrar är slut och sommaren börjar gå mot höst. Ljusgröna färger börjar bli mörkare och krispig, frisk sensommarluft fyller lungorna. För min del börjar en sommar med varierad och härlig träning gå mot en tävlingsintensiv höst. Som ni har kunnat läsa i ett tidigare inlägg har jag ett gäng tävlingar inplanerade under september och oktober. Idag tänkte jag ge er förutsättningarna för två av dem! Det är dags för LOPPTIPS!

Vi börjar med Risveden Terräng, numera en klassiker i Västsverige! Startgen går lördagen den 9/9 klockan 12.00. Loppet är kanske mest känt för den stigning man når efter ungefär halva banan som mäter 60 höjdmeter på totalt 200 meters löpning eller gång. Stigningen har fått det passande namnet väggen. Det är ingen slalombacke i fjällen men likväl är 60 höjdmeter på nästan ingen distans alls en ordentligt brant och krävande stigning. Totalt är banan 18,6 km lång med start och målgång vid Sjöviks idrottsplats i Lerums kommun.

Helgen därpå, närmare bestämt 16/9 går Ale Trail Race av stapeln i Ale strax norr om Göteborg. Loppet finns i ett gäng olika distanser, jag ska ställa upp i den som mäter 17 km. Det kommer bli 17 härliga km i naturen kring Ale mestadels på och runt vackra Vättlefjäll! För ett par veckor sedan var jag med på provlöpning av den fina banan. Det är en tekniskt utmanande bana med mycket mindre stigar där man hela tiden får vara på sin vakt. Men trail ska vara tekniskt, precis som jag vill ha det!  Man springer långa delar av loppet djupt inne i skogen och når ungefär halvvägs toppen av Vättlefjäll, då öppnar sig vegetationen och tät skog blir till öppet fjäll. Man får känslan av att man inte alls befinner sig i Ale kommun i Västsverige utan mycket längre norrut i vårt avlånga land. En häftig plats och ett häftigt lopp kommer säkerligen bli!

Så om ni funderar över två tävlingar under september och bor i Västsverige, passa på! Vi kanske ses på någon av dem? Säg hej! Kör hårt på stigarna!

PS! Sprang Fjällmaraton Sälen i helgen, mer om det kommer inom kort! Så länge kan ni läsa den korta sammanfattningen här.

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X