löpning i BERG

Mt. Učka, 1401 m.ö.h,

Löpning längs Stränder

Kamenjak

INSPIRATION

Lena Gavelin

livsnjutning

Med sköna vänner

4 STAR Hotel Valamar

Rabac

Slider

Trailresa Kroatien

6-13 oktober 2018

Att njuta av livet. Det är väl egentligen själva poängen med alltihop?

Livsnjutning på vårt sätt betyder löpning längs vackra stränder och i berg med storslagna vyer. Det betyder också god mat med nya smaker och nya spännande platser. En stor dos skratt, glädje och gemenskap ingår, liksom avkoppling och tid att andas.

Våra lokala guider och David Andersson visar dig runt Istriens bästa löprundor med stor entusiasm och inlevelse. De kan regionen och plockar ut guldkornen för oss livsnjutare – det bästa lokala köket, pittoreska städer och som krydda grottbesök, vinprovning och zipline.

Program

Dag 1 – Resdag Rabac

Efter ankomst till Venedig tar vi oss vidare till kroatiska Rabac vid Adriatiska havets kust. Väl framme vid hotellet genomför vi ett lättare träningspass i det närliggande skogsområdet, på vackra vandringsstråk längs med havet och lättlöpta stigar.

Dag 2 – Ćićarija

Den andra dagen spenderar vi några timmar på bergsåsen Ćićarija. Här får du milsvid utsikt över Istrien och teknisk trail i ett kuperat landskap. Efter lunch i tryffelstaden Buzet, besöker vi det lokala destilleriet innan vi drar hem till hotellet.

Dag 3 – Mošćenička Draga

Idag tar vi oss till ostkustens lilla fiskeby Mošćenička Draga. Vi springer längs havet vid den Kroatiska rivieran. Efter passet väntar bad i havet och vackra vyer. På eftermiddagen väntar en introduktion i hur du använder kompass och karta när du springer trail på nya platser.

Dag 4 – Učka

Vi tar oss till Istriens högsta punkt – Peak Vojak 1 400 m.ö.h och springer förbi vackra vattenfall. Därefter blir det lunch på berget innan vi fortsätter till Pazin, där den som vill kan prova på zipline.

Dag 5 – Kamenjak

Vi beger oss till Kamenjak, Istriens sydligaste punkt. En fantastisk runda längs Adriatiska havets strand. På eftermiddagen njuter vi av sightseeing i Pulas gamla stad med sin 3 000-åriga historia.

Dag 6 – Skitača

Hemlängtanspass från lilla bergsbyn Skitača till hotellet med teknisk traillöpning i bergen. Turen går på delar av banan ultraloppet Istria 100-miles med fantastiska vyer över Istrien och Adriatiska havet.

Dag 7 – Rabac

Vårt träningspass kommer att ta oss en bit upp på berget Učka där vi möts av bedårande vyer över ön Cres och Kvarnerviken. Kvällen ägnar vi åt sociala aktiviteter, där vi delar med oss av erfarenheter och upplevelser från veckan.

Dag 8 – Hemresa

Fylld med minnen och upplevelser lämnar vi den kroatiska halvön i minibuss till Venedig. Strax efter halv fyra landar vi enligt schemat på Arlanda flygplats.

Resefakta

FLYGRESA
Avresa 6 oktober 2018
Direktflyg med Norwegian avgår kl 09:50.
Hemresa 13 oktober 2018
Vi landar åter på Arlanda kl 15:35.

VÄDER
I oktober brukar temperaturen vid kusten (där vi bor) ligga på 15-20 grader, men var också beredd på lite svalare väder de dagar då vi springer i bergen.

LÖPPASSEN
Resan passar dig som älskar att springa och är nyfiken på nya löparupplevelser. Träningspassen varierar i längd, men vi delar in oss i olika grupper som springer mellan 8-25 km per pass. Du behöver inte vara en duktig löpare för att delta, men för att få ut det bästa av resan behöver du kunna jogga 10 km på cirka 60 minuter.

BOENDE
Vi kommer att bo på 4-stjärniga Hotel & Casa Valamar Sanfior i turistorten Rabac. Hotellet ligger lugnt precis vid stranden till Adriatiska havet. Det omges av lummig växtlighet med utsikt över bukten och stranden. I restaurangen serveras frukost- och middagsbuffé med välsmakande kroatiska och internationella rätter.

LEDARE
Lena Gavelin, David Andersson, Elisabeth Hansson, Matjaz Stanfel och Andraz Hribar är ledare och guider på resan. Läs mer

DETTA INGÅR

  • Flygresa (direktflyg) Stockholm Arlanda – Venedig t/r med Norwegian.
  • Transporter till alla träningar och utflyktsmål under veckan, samt transfer till och från flygplatsen.
  • Boende i dubbelrum 7 nätter på 4-stjärniga Hotel & Casa Valamar Sanfior. Tillägg enkelrum +1500kr.
  • Frukost- och middagsbuffé på Hotel & Casa Valamar Sanfior (middag exklusive dryck)
  • Välplanerade träningspass med inspirerande lokala guider samt Lena Gavelin.
  • Besök på destilleri i Buzet.
  • Sightseeing Pula.
  • Utflykt till världens minsta stad – Hum.
  • Deltagartröja från Salming.

KOSTNAD & ANMÄLAN
12 995 SEK/person. En bokningsavgift på 3 000 SEK sker direkt via anmälningssystemet (Visa eller Mastercard). Resterande del faktureras dig med sista betalningsdag 30 augusti 2018. Anmälan är bindande. Vid skada och mot uppvisande av giltigt läkarintyg återbetalas anmälningsavgiften exklusive bokningsavgiften. Läs våra Resevillkor före anmälan.

BOKNINGSVIILKOR
Ladda ner resevillkoren (pdf)

KONTAKT
David Andersson, Epost: [email protected], mobil: 073-9326075

Sagt & gjort

”Andraz och Matjas var otroligt duktiga och kunniga på att guida på de olika ställena vi besökte. Kul att få tips på löpteknik under passen. Mer sådant. Allmänt bra blandning av ledare som kunde bjuda på många intressanta diskussioner.”

Deltagarenkät Trailresa Kroatien 2017

”Underbar resa. Perfekt kombination av löpning/mat o dryck/sightseeing. Jag njöt! Haft en fantastisk vecka!”

Deltagarenkät Trailresa Kroatien 2017

”Många saker jag är tacksam och extra glad över. Och ok, nöjd och stolt också. För det här var nytt och utmanande för mig. Och jag vill ha mer! ”

Deltagarenkät Trailresa Kroatien 2017

Vill du få våra nyhetsbrev om trailresor, fyll i dina uppgifter nedan.

Image is not available
FJÄLLÄGER SÄLEN 2018
Image is not available
TRAILFEST VÅLÅDALEN 2018
Image is not available
FJÄLLÄGER SÄLEN 2016
previous arrow
next arrow
Slider
X
X