Transformation mode

Det känns som att jag ibland drunknar i alla före- efterbilder på instagram. Alltså dessa före och efter graviditet. Jag har aldrig fött barn. Jag har inte varit gravid så jag vet inte exakt hur kroppen känns och förändras under de här månaderna. Jag vill inte på något sätt slå på dem som kommer tillbaka i form snabbt efter det. Jag vill nog mest säga till dem som det kanske inte går så snabbt för; ta det lugnt. Din kropp har varit igenom mycket och det ska inte gå jättefort heller. Om ni brukar titta på Nyhetsmorgon så har ni säkert sett Loffsans lilla serie som hon hade där och när hon gick igenom vecka efter vecka hur du kan göra. Det är mycket att tänka på om du inte ska åka på någon skada. Det är många muskler och leder runt höft/bäcken/mage/rygg som har varit under hård press och som naturligt kan ha försvagats. Det är inte bara att köra på. Det handlar om återbyggnad i vissa fall.
Sen tror jag att vi måste vara noga med att tänka på vems konto är det jag är inne på? Hur levde och tränade den här kvinnan innan graviditeten? Hur gjorde hon under tiden. För även där måste vi vara försiktiga och lyssna på kroppen. Du kan inte göra samma typ av träning längre. Många jag har sett som lägger upp de här före/efter var i rätt bra form innan med ganska så låg fettprocent. Vilket betyder att håller man själv inte samma tempo så ska man inte heller titta för mycket på deras återhämtning. Alla kroppar är också olika. Alla graviditeter är olika. Det är svårt i dagens samhälle att inte jämföra sig med andra hela tiden men jag tror att det är just det vi måste påminna oss om, om och om igen. Att inte jämföra.
Jag har full förståelse om man känner sig stolt. Jag tror inte att det är lätt att ta sig tillbaka och hur jag själv kommer reagera…… det har jag ingen aning om i dagsläget.
Men jag önskar att alla som lägger upp dessa bilder också har i åtanke att sociala medier har en enorm påverkan idag. Vilket betyder; din bild påverkar. Din bild ( kan ) stressar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Stockholmsbaserad, nybliven mamma och backälskare. Tränar för att hålla sig stark och belyser hur en sund och vettig kosthållning påverkar prestationen och hälsan.

Född: 1981

Kontakt: [email protected]

Mål: Känna att jag är stark. Ge en vettig syn på kost och träning samt få folk att förstå hur härligt det är att hålla sig aktiv och känna kroppen jobba.

Motto: Träna för att hålla länge, såväl psykiskt som fysiskt.

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Senaste blogginläggen

 • Vi testar Icebugs sko NewRun! Bröderna Backa
  Läs mer
 • Kan jag kalla mig löpare? Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Satsning på längdskidåkning i vinter! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Träningsparadiset Lost Villa Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Drygt 2 veckor efter op. Fysparet
  Läs mer
 • Broken. Madelene Jansson
  Läs mer
 • Vardag Anna Carlsson
  Läs mer
 • Marviksdrömmen Niclas Bergqvist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X