Variera din träning

Det är lätt att fastna i samma spår. Speciellt om man är inne i ett bra flow med träningen. Man vill bara ut hela tiden och få fatt i...

7 december, 2016 |

Det är lätt att fastna i samma spår. Speciellt om man är inne i ett bra flow med träningen. Man vill bara ut hela tiden och få fatt i ruset. Men- vilken sport du än håller på med så får man inte glömma bort att aktivera sig på lite andra sätt ibland också. Kroppen vänjer sig lätt och det är bra att variera sig så hela kroppen håller sig stark och smidig.
Jag är rätt duktig ( om jag får säga det själv ) på att rulla fram mattan här hemma och göra lite övningar då och då. Då är det oftast rörligheten som jag gör det för- och för att tänja ut. Det hjälper musklerna att stretcha ut och slappna av. Samtidigt som du blir smidigare och kommer röra dig bättre. Man får inte glömma att träning är påfrestande för kroppen och även om det är för att vi ska hålla längre så måste vi se till att ta hand om den på ett litet mjukare sätt ibland också. Det är inget roligt att cykla med en cykel med rostig kedja.
Igår kom jag äntligen iväg till Becore. Det är tyvärr inget som finns över hela landet- iaf inte i den här bemärkelsen. ( Kanske ni vet något liknande någon annanstans? ) Det är hur som en riktigt bra genomgång för hela kroppen! Det handlar om långsamma, kontrollerade rörelser. Du står på en plattform (?) som kan flyttas fram och tillbaka- då med din hjälp genom olika övningar. Jag kan säga så här dagen efter att det är inte en kroppsdel som har missats. Jag är rätt glad att idag var en ledig dag och inte alltför mycket ansträngning har krävts från min sida. En liten promenad fick det dock bli för att hålla igång blodcirkulationen och förhoppningsvist göra träningsvärken lite lindrad.

Bild tagen från Marie @theworkoutplan_ ( instagram )

Men den här valmöjligheten finns ju inte över hela landet men det finns ju andra sätt att träna. Det finns bra styrketräningsprogram som riktar sig till just löpare. Program som- enligt mig- inte är tråkiga. De flesta som sysslar huvudsakligen med styrketräning brukar ju dela upp det. Ben en dag. Axlar- biceps en annan och etc. Men gör du det som ett kompliment till din andra träning så kan du köra hela kroppen på ett pass. Önskas det så kan jag självfallet ge förslag på det.

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X