Sätila Trail, vilken är din distans?

  Har du fullt i din loppkalender framöver, eller saknas det ett äventyr i november? Får jag föreslå ett äventyrligt och kuperat trail-arrangemang vid sjön Lygnern, med distanser såväl för...

9 april, 2017 |
Löpning året runt, i alla väder, det är lycka och njutning. Foto: privat

 

Har du fullt i din loppkalender framöver, eller saknas det ett äventyr i november? Får jag föreslå ett äventyrligt och kuperat trail-arrangemang vid sjön Lygnern, med distanser såväl för nybörjaren som för den erfarna ultraräven.

1:a april öppnade anmälan till Sätila Trail, Marks kommun i Västergötland,  loppeventet som startades förra året för att fira Sätila of Swedens 120 årsjubileum av sin tillverkning av mössor. Därför var den längsta distansen på premiären just 120 km!

Foto: Dan Andersson

 

Loppet är 11 november, och utgår från stranden vid sjön Lygnern i Sätila. En fantastiskt vacker, långgrund strand med ett magiskt morgonljus. Här startar de olika distanserna vid olika tidpunkter. På natten till lördag startar den längsta distansen, 121 km (ja, i år firar ju företaget 121 år) kl. 01.00, sedan 80 km, 42 km, 21 km, 10 km och slutligen startar 5 km-loppet kl.15.00. Alla distanserna slingrar sig runt i skogarna och samhällena vid Lygnern i olika rundor och man får ofta uppleva en orörd och underbart fin natur. Det är rejält kuperat (121 km har 3000 höjdmeter) och man känner sig bitvis verkligen långt bort från civilisationen. De längre distanserna genomförs till viss del i mörker med pannlampa. 121 km kvaliciferar till 5 UTMB-poäng och 80 km till 4 UTMB-poäng.

Foto: Dan Andersson

 

Förra året sprang jag 42 km, som med lite felnavigering blev 46 km innan jag var i mål. Spännande och vild natur, mest traillöpning med inslag av löparspår, asfalt och grusväg, men verkligen vackert och riktigt utmanande kuperat. Denna morgon hade föregåtts av en av de första frostnätterna och uppe på höjderna gnistrade iskristallerna helt magiskt på gräs och grenar. Vi möttes av glada och uppmuntrande funktionärer som bjöd på varm och kall dryck, det förväntade smågodiset och bullar. Eftersom de olika distansernas banor korsas och följs åt ibland ser man ofta andra löpare och kan heja på varandra, också energipåfyllning! Jag älskade de avslutande kilometrarna längs bergssluttningen vid sjön, där man trött av timmars löpande ändå klarade av bergsklättring till händer och fötter samt att skutta över det forsande Ramhultafallet. En alle av marshaller ledde slutligen oss löpare in till mål vid Lygnerns strand, där varm soppa väntade. Så gott efter en dags vacker traillöpning!

Den 11 november i Sätila, är det 5, 10, 21, 42, 80 eller 121 km som är din distans?

Magisk morgon vid Lygnerns strand. Strax före start förra november.                                       Foto: privat

 

Instagram: trailbykidmark

 

Anmälan Sätila Trail

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X