Ultrastyrka!

En fin tur i Särö Västerskogs naturreservat.

Traillöpning är något av det roligaste jag vet. Det är oftast en helt prestationslös träning som följer min känsla för dagen och mest är njutning, avkoppling och meditation. Kontinuiteten har gjort mig stark och hållbar för mitt vardagliga liv. Vill jag springa fort, hårt och långt gör jag det, vill jag tassa sakta för att bara tänka gör jag det. Och det är jag oftast nöjd med.

Men när jag sprang ultralångt i somras fick jag ont i ett knä som skadades för längesedan, och idrottsläkaren jag träffade efteråt förklarade att jag måste stärka upp musklerna kring knät för att hålla bättre under de långa träningspassen och ultraloppen som jag vill fortsätta att springa. Därför träffade jag sjukgymnasten Ulf för att få ett träningsprogram.

För att löpare ska orka hålla sig starka och upprätta och inte vobbla inåt med knäna då vi blir trötta under en lång löpning behöver vi stärka core, lår och rumpa. Nu har jag fått gummibandsövningar för att dra ett ben i taget i olika riktningar och jag ska träna utfallssteg bakåt (skonsammare för knän än framåt) med vikt. Benböj med 10-kilosvikter i händerna och massor med plank-varianter med och utan pilatesboll för att stärka magmusklerna. Varannan dag efter löpningen. Yes! Viktigt att få det till en rutin och räkna in styrketräningen i den totala träningstiden så att det inte blir att jag inte hinner, för detta är viktigt för mig. Lite långtråkig träning men mycket värdefull inför ultralöpningen.

Redan efter några dagar med den nya styrketräning känner jag att det darrar i svaga muskler och löpbenen är tröttare än vanligt. En skön känsla av träningsvärk påminner mig om att detta är helt rätt och kommer att ge resultat så småningom, men just nu har löpningen blivit långsam och tung. Och det är ok! Jag passar på att springa lugna pass och njuta lite extra av utsikter och solens värme, här är bilder från en tur runt Särö Västerskog söder om Göteborg. Ett ljuvligt litet naturreservat med en härlig, stenig trailstig över klippor och små stränder, genom vindpinade talldungar och uppför nästan naturliga stentrappor. Så fantastiskt att kunna nå all denna varierade natur bara några mil hemifrån, det är livskvalitet för mig!

Jag kommer att träffa Ulf igen närmare sommaren, med förhoppningen att kunna visa starkare core, ben och rumpa. För det är ultradrömmar som ligger och gror i mig.

Långt, hårt och kallt.

Kuperat och besvärligt.

Svårt och härligt!

Berättar mer senare. Först ultrastark. Yes!

 

Följ min ultraträning och löparglädje på trailbykidmark.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Trail- och ultralöpare som njuter med alla sinnen under alla årstider. Kryddar löpningen med spännande ultrautmaningar där upplevelsen är i fokus

Född: 1971

Kontakt: [email protected]

Mål: Jag vill inspirera alla människor till att uppleva det unika med traillöpning, att de ska få njuta och glädjas över löpningen utan krav på distans eller fart.

Motto: Löpning är glädje!

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Senaste blogginläggen

 • Vi testar Icebugs sko NewRun! Bröderna Backa
  Läs mer
 • Kan jag kalla mig löpare? Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Satsning på längdskidåkning i vinter! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Träningsparadiset Lost Villa Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Drygt 2 veckor efter op. Fysparet
  Läs mer
 • Broken. Madelene Jansson
  Läs mer
 • Vardag Anna Carlsson
  Läs mer
 • Marviksdrömmen Niclas Bergqvist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X