Ökenvarm City Trail i Tel Aviv

Kort bakgrund. Förra helgen var jag i Israel på långweekend för att upptäcka Tel Aviv och Jerusalem. Självklart blev det löpning! Det blev City Trail.

Jag sprang på Tel Avivs långa allt mer kända strandpromenad. För er som har sprungit på Barcelonas fantastiska strandpromenad är Tel Avivs inte helt olik. Likheterna är slående. Staden på ena sidan, stranden, det öppna Medelhavet och vågorna på den andra. Men olikheterna är också tydliga, man märker stundvis att det är en gammal stad från mellanöstern man springer i, byggnaderna intill strandpromenaden är i varierande kvalitet. Ena stunden springer man förbi lyxiga Hilton Hotell vars skyskrapa sträcker sig högt mot just skyn, nästa stund springer man förbi en tom landplätt som i bästa fall är någorlunda renhållen. En häftig variation och en stad i utveckling!

Strandpromenaden då, den är lång, 14 km om man springer hela. Den är välfylld med hotell, restauranger, barer och semestrande turister! Nere på stranden kunde man som springande turist följa oändligt många strandtennis-matcher. En aktivitet jag fick reda på att Israelerna gärna ägnar sig åt på sina lediga dagar. Man fick passa sig, bollar och entusiastiska strandtennisspelare flög och kastade sig åt alla håll! Som löpare fick man sicksacka sig fram bäst man kunde, uppe på strandpromenaden var det säkrare. Däremot var det även där folk så att det räckte. Jag sprang slalom mellan turister, hundar och barnvagnar, det måste vara det man kallar för Citytrail, nästan knixigare löpning än de stigar jag brukar springa på hemma Skatås. Bra träning blev det! Men vad vore staden att upptäcka utan dess invånare. Så lite trängsel på sina ställen kunde jag inte bry mig mindre om. Mestadels kunde jag flyta på i precis det tempot jag ville!

Jag sprang 6 km på strandpromenaden, sedan vände jag och sprang 6 km tillbaka. En skön runda i det eftermiddagsheta Tel Aviv, när jag kom tillbaka till min startplats såg havet otroligt inbjudande ut. Självklart avslutade jag min runda med att slänga mig i de salta vågorna! Tänk om en löprunda alltid kunde sluta så!

Tel Aviv, vilken strandpromenad! Jag kommer gärna tillbaka och springer igen!

Häng med på fler löpäventyr här! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Nyhetsbrev

Inspiratörer

 • Vi testar Icebugs sko NewRun! Bröderna Backa
  Läs mer
 • Kan jag kalla mig löpare? Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Satsning på längdskidåkning i vinter! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Träningsparadiset Lost Villa Fanny Ahlfors
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X