En ny utmaning

En ny utmaning- det är nog den bästa benämningen på situationen just nu. För det känns som en utmaning. Från att vara en person som gillar att köra skiten ur sig så handlar träning nu för tiden helt och hållet om att behålla. Det går liksom inte att toppa formen just nu. Det blir inga personbästa. Låter kanske jätteskönt och anledningen är ju rätt ok om man säger så. Men ändå- psyket hänger inte alltid med. Man VILL. Man vet att man kan, bara inte just nu…. Jag tror vi alla känner igen den där känslan av att man är lite dålig. När det inte går som man vill eller man orkar inte den där sträckan som brukar vara så lätt. Då hänger iaf inte min hjärna med i varför det kanske går dåligt. Den registrerar mest att det gått dåligt. Sen att kroppen säger ifrån av en väldigt bra anledning det verkar den inte riktigt greppa. Det får jag sitta och intala mig själv sen efteråt. Eller så blir liksom pepp- snacket till ett mer ” insiktssnack ” där jag måste få mig själv att förstå att det kommer kännas annorlunda, det är bra hur sakta det än må gå. Det är acceptabelt att korta ner banan.
Men det är ju så mycket att tänka på, hörrni! Benböj- helt ok. Sumosquats- not so. För man ska tydligen inte stå så mycket bredare än axelbrett för det kan annars göra något med bäckenet. Löpning funkar men helst ska man inte göra så mycket av det heller. Det brukar sägas att man ska träna som vanligt och är du van löpare så ska du nog kunna fortsätta som vanligt. Men min oro kommer in i att alla leder har mjuknat och vad löpning kan göra- hur van man än är, ja det är att det även då kan hända något med bäckenet. Sedan är jag väldigt rädd för att jag ska göra något med mina knän eller liknande som jag inte kommer märka nu, men som kommer ge mig men senare i livet.
Det positiva med hela den här erfarenheten är just att jag får en mer förståelse och ser mer det positiva i att göra övningar långsamt och noga, att se till att stärka och sträcka ut muskler för att förebygga skador. Att göra övningar som man kanske just då inte tycker gör så mycket men som man i efterhand kan känna har gjort nytta, de där djupsittande musklerna som man kanske inte alltid annars kommer åt. Jag börjar även finna ett sug efter att bli mer påläst och kanske i framtiden kunna sprida mer kunskap om detta. Det finns hyffsat med info om gravidträning och mammaträning men det kan bara bli bättre. Det finns så många kvinnor som inte gör någon träning alls. Dem måste vi fånga upp. För träning handlar inte enbart om att bli av med överskottskilon eller att bli en vältränad, snygg mamma. Det handlar om att känna sig stark i kroppen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blogginläggen

 • Inför Swedish Alpine Ultra 2019 Anna Carlsson
  Läs mer
 • Summering Höga Kusten Leden Bröderna Backa
  Läs mer
 • Vlog V28 Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • Min bästa plats: Tjurpannan Cecilia Jagestedt
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Spännande lopp

lör24augalldayallday2XU Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 kmRegion:DalarnaAnmälanDeltagare

lör24aug10:0016:00Stockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmRegion:Stockholm

30aug(aug 30)09:0001sep(sep 1)15:00Icebug Xperience West Coast Trail72 kmRegion:Bohuslän

lör14sepalldayalldayÄngsö Trail Run6 km, 12 km, 25 km, 50 kmRegion:Västmanland

27sepallday29alldaySWEARE ÅRE TRAIL TOUR7 km, 14 km, 24 km, sprintRegion:JämtlandAnmälanDeltagare

lör28sep11:0016:00Öved Trail5 km, 10 kmRegion:Skåne

lör05okt11:00Härnö Trail9 km, 21 kmRegion:Ångermanland

känslan av att vara oslagbar

2XU Idre Fjällmaraton

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Hitta ditt distrikt

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

previous arrow
next arrow
Slider

Podcast

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Senaste podcast

Trailrunning podden #4 – Erik Ahlström

7 maj, 2019
Från "bästa svängen Hökarängen" i Sällskapsresan till en global kamp mot fimparna i hans initiativ "Plogga". Vi har träffat Erik Ahlström, mannen som aldrig slutar…

TRAILRUNNING

PODDEN

med Elisabeth Hansson

Lyssna

IDRE FJÄLLMARATON

podden

med Per Forsberg

Lyssna

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider

Trail

Kalendern

Alla svenska traillopp

Hitta ditt lopp

Sveriges bästa

Traillöpning

Lyssna

Spana in vår

kollektion

Läs mer

Trailrunning Sweden Store Trailtour

Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR vill stärka utvecklingen av svensk traillöpning och lyfta fram de talangfulla och konditionsstarka atleter som satsar seriöst på sporten. Touren sträcker sig över åtta månader, täcker distanser från 10 till 80 kilometer och utspelar sig på allt från fjälltoppar till sandstränder. Slutsegrarna är värdiga titeln Sveriges mest kompletta traillöpare.

24 aug, 2019 Idre

2XU Idre Fjällmaraton
45 km

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

Ängsö Trail Run
25 km

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail
21 km

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run
10 km

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

Kullamannen
44 km

previous arrow
next arrow
Slider

Senaste trailrundan

Senaste från trailköket

Senaste loppet

X
X