#maxatrailsommaren2017!

#maxatrailsommaren2017 är Trailrunning Swedens hashtag för sommarens löpning och står för tre delar som stämmer väl överens med det jag uppskattar i traillöpningen - glädje, tacksamhet och njutning. Vad...

15 juni, 2017 |
Rakt ut i obanad terräng, underbart!

#maxatrailsommaren2017 är Trailrunning Swedens hashtag för sommarens löpning och står för tre delar som stämmer väl överens med det jag uppskattar i traillöpningen - glädje, tacksamhet och njutning. Vad betyder traillöpningen för dig?  

Glädje - ja det är den första känslan jag får när jag tänker på och pratar om mina löpningar i skogen. Glädje över att känna mig delaktig i årstidsväxlingarna, glädje över att skutta över fallna trädstammar och glädje över att höra blåmesens ungar pipa när jag springer förbi deras bo. Glädje över att få springa med sällskap som uppskattar löpningen precis lika mycket som jag och glädje över att jag också trivs med att springa alldeles ensam och bara vara själv, tyst och tänkande en stund. Glädje över alla fantastiska traillopp som samlar likasinnade människor på vackra platser och glädje över att löpningen gör mig till en starkare, gladare och godare människa. Tidigare grumlades min löparglädje av tidtagning, men när jag springer utan klocka är löpningen bara ren och klar glädje.

 

Tacksamhet. Jag skrev ett tidigare inlägg om att springa för välgörenhet och att genom löpningen göra gott för andra människor. Jag känner tacksamhet över att jag kan springa, att jag lever i en tid och på en plats i världen där jag kan springa enbart för att jag vill och för att jag tycker att det är roligt. Tacksamhet över att jag kan stärka min kropp och själ och hjärna på ett så enkelt och hälsosamt sätt som att springa i vår sköna natur. Tacksamhet över allemansrätten och att vi får lov att springa över berg, mossar, kalhyggen och stränder. Tacksamhet över att kunna springa vilse, hitta nya stigar, känna mig äventyrlig, utforskande och helt trygg när jag provar nya terränger och ser nya miljöer.

En dag då vi sprang vilse, men vi hittade nya fina stigar att utforska.

Njutning. För mig är traillöpningen till största delen njutning. Visst finns det hemska träningspass när benen är ohyggligt trötta och huvudet tungt, när jag har tänkt mig snabba intervaller men kroppen är utan kraft eller när långpasset får vända hemåt medan jag har energi nog att orka fram. Men oftast är traillöpningen bara njutning. Njutning för att det alltid finns något nytt i naturen att uppleva, som idag när jag plockade med mig de första kantarellerna i fickan. Sedan mognar hallonen, björnbären, blåbären och hela hösten spanar jag efter kantareller och trattisar. Ibland kan löpningarna ta oplanerat lång tid för jag har svårt att springa förbi dignande hallonbuskar utan att njuta och smaka... Jag njuter av att jag kan springa länge och jag njuter när jag vill springa fort. Jag njuter när löpningen rensar huvudet och silar bort, städar upp och sorterar bland intryck och funderingar. Men mest njuter jag när vädret utmanar mig, när jag måste koppla bort tankarna och låta benen köra på trots vind, regn, eller nu under sommaren, värme.

Glädje, tacksamhet och njutning, det sammanfattar hur jag upplever traillöpningen!

 

Till sist, något om simning. Jag lyssnar ofta på Jonas Coltings podd. Underhållande att lyssna på under långpass men alltid med en kärna av klokskap och starka åsikter. I dag, 15 juni, startar Jonas Colting sin långa simning runt Gotland. Från Visby kommer han under de närmaste veckorna att simma i havet runt Gotland för att komma tillbaka till Visby 6 juli under Almedalsveckan, i samarbete med Svenska Simförbundet och Svenska Livräddningssällskapet. Ett reklamjippo? Ja det klart att han profilerar sig själv, men huvudsyftet är att inspirera till träning, motion och rörelse samt att väcka debatt kring den svenska simkunnigheten och bristen på simanläggningar. 100 nya simhallar under 10 år är hans vision för att rädda liv. Precis som att löpningen ska vara tillgänglig för alla människor borde även simningen vara det, men det saknas simhallar i 40 kommuner i Sverige. Detta är en viktig debatt att följa eftersom simkunnighet räddar liv och simning är en träningsform som vi kan utöva hela livet, även som alternativ träning under skadeperioder. Att kunna simma bidrar till ett aktivare liv och till större välmående hos människor. Spännande att följa Coltings simning runt Gotland och debatten som kommer.

Spring skönt och simma lugnt!

Hur ska du #maxatrailsommaren2017?

 

 

Instagram trailbykidmark.

 

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X