Ingen löpare klarade Aktivitus Trailrace 100-miles

Medaljen ingen fick – Vem blir första person att klara av Aktivitus Trailrace 100 miles?

Alla medaljer blev kvar hos arrangören efter premiären av Aktivitus extrema 100-miles lopp som rundande hela Göteborgs stad. Av de sju startande löparna var det nämligen ingen som klarade hela banan.

De 161 km blev helt enkelt för tuffa för löparna som deltog. Varmt väder, några felaktiga vägval och tuff kupering gjorde att vi får vänta åtminstone till 2018 innan vi får se vilken som blir den första personen att klara av den redan legendariska banan.

-Trots detta blev det ett riktigt lyckat arrangemang. Som arrangörer lärde vi oss också att förstå vilka passager som är de svåraste och var vi behöver snitsla mer, menar Tomas Amneskog som tillsammans med tre kompisar lagt ner åtskilliga timmar på att snitsla stora delar av banan.

Redan till den första kontrollen efter 24 km hade deltagarna missat en passage och sprungit ca 10 km för lång väg, vilket naturligtvis blev en mentalt sätt tuff start för deltagarna. Längst i loppet km Daniel Pintaric som sprang hela 133 km innan han till slut tvingades ge upp på grund av utmattning.

-Mitt mål var att lägga en riktigt tuff bana och det har vi uppenbarligen lyckats med. Silvermedaljtiden är hård, men medaljtiden på 30 timmar kommer någon säkerligen fixa redan till nästa år. Frågan är bara vem som blir den första, ler Amneskog som nu får förvara alla medaljer och pokaler till 2018 års lopp.

Samtidigt som Aktivitus 100-miles arrangerades även ett 17 km-lopp. I herrklassen segrade Markus Bengtsson med 11 sekunder före Anders Johansson. I damklassen drog Emma Belforth det längsta strået och segrade med 28 sekunder före Charlotta Linger. Även i 17 km-klasserna var förhållandena tuffa i det varma vädret och med tufft kuperade banor.

Länk till fullständiga resultat

Daniel Pintaric kom 133 km innan han tvingades bryta på grund av utmattning i första upplagan av Aktivitus 100-miles trailrace. Foto: Tomas Amneskog.

Prispallen i damernas 17km-klass med segrarinnan Emma Belforth i mitten omgiven av tvåan Charlotta Linger och trean Maria Carlsson.

Prispallen i herrarnas 17 km-klass. Segrande Markus Bengtsson omgiven av Anders Johansson (tvåa) och Lars Selberg (trea).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

lör24augalldayalldayFeatured2XU Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 kmRegion:DalarnaAnmälanDeltagare

lör24aug10:0016:00FeaturedStockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmRegion:Stockholm

30aug(aug 30)09:0001sep(sep 1)15:00FeaturedIcebug Xperience West Coast Trail72 kmRegion:Bohuslän

lör14sepalldayalldayFeaturedÄngsö Trail Run6 km, 12 km, 25 km, 50 kmRegion:Västmanland

lör21sep11:00FeaturedVästgötaloppet trail7,5 km, 11 km, 17 km, 27 kmRegion:VästergötlandAnmälanDeltagare

27sepallday29alldayFeaturedSWEARE ÅRE TRAIL TOUR7 km, 14 km, 24 km, sprintRegion:JämtlandAnmälanDeltagare

lör28sep11:0016:00FeaturedÖved Trail5 km, 10 kmRegion:Skåne

lör05okt11:00FeaturedHärnö Trail9 km, 21 kmRegion:Ångermanland

lör12okt12:3015:00FeaturedRya Åsar Trail Run11,6 kmRegion:VästergötlandAnmälanDeltagare

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmRegion:Stockholm

Nyhetsbrev

Inspiratörer

 • När dagisbacillerna vinner... Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Välkommen på swimrunträning Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Egentligen persade jag på halvmaraton i våras... Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Vlog V33 - Spränger milvallen på loppet 6 Sjöar Tony Hoffstrom
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X