Stort intresse för lyckat Bocksten trailrun

Drygt 600 löpare i de olika klasserna drog iväg ut i Åkullas bokskogar då det var dags för Bocksten Trailrun i under helgen som gick.

I den tuffa ultraklassen på 44 km segrade Andreas Höye. Den norske göteborgaren imponerade med tiden 3:19:49 och var ohotad i mål.
– Någonstans kring 30 kilometer började det bli tufft. Det var en sugande bana, men kul och omväxlande med grus, stig och skogsterräng. Jag tyckte också att värmen var rätt jobbig.

– Det var tufft och några rejäla backar. Jag fick en lucka efter fyra, fem kilometer och sedan såg jag inte till någon annan. Det är tufft att ligga själv och jag hade inte mycket tider att gå på. Men vid varvningen så hörde jag att de andra var på väg in och då visste jag att jag ungefär hur mycket jag ledde med, sa han. Det gällde att bara hitta farten. Jag var aldrig nervös att inte orka.

Damklassen vanns av Louise Davidsson, Simlångsdalen på 4.11:39, men bland damerna var det nog främst segrarinnan i 22 kilometersklassen, Johanna Öberg, OK Linné, som imponerade mest. Hon gick länge en kamp med elitskidåkaren på långlopp, Emilia Lindstedt.

– När det blev blandad terräng hade jag som orienterare lite fördel. Det var ett roligt lopp även om jag kände mig seg i början, sa Johanna som sprang in på 1.44.21. Jag låg i rygg i början och hon kändes stark, men jag hade fördel i skogen och kunde trycka på där när det blev en del sten. Fick en lucka och höll den, sa Johanna som var dryg en och en halv minut före i mål.

Det blev en tuff kamp i damernas 22km-klass där elitorienteraren Johanna Öberg till slut stod som segrare före elitskidåkaren Emilia Lindstedt.

Länk till fullständiga resultat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

lör24augalldayalldayFeatured2XU Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 kmRegion:DalarnaAnmälanDeltagare

lör24aug10:0016:00FeaturedStockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmRegion:Stockholm

30aug(aug 30)09:0001sep(sep 1)15:00FeaturedIcebug Xperience West Coast Trail72 kmRegion:Bohuslän

lör14sepalldayalldayFeaturedÄngsö Trail Run6 km, 12 km, 25 km, 50 kmRegion:Västmanland

lör21sep11:00FeaturedVästgötaloppet trail7,5 km, 11 km, 17 km, 27 kmRegion:VästergötlandAnmälanDeltagare

27sepallday29alldayFeaturedSWEARE ÅRE TRAIL TOUR7 km, 14 km, 24 km, sprintRegion:JämtlandAnmälanDeltagare

lör28sep11:0016:00FeaturedÖved Trail5 km, 10 kmRegion:Skåne

lör05okt11:00FeaturedHärnö Trail9 km, 21 kmRegion:Ångermanland

lör12okt12:3015:00FeaturedRya Åsar Trail Run11,6 kmRegion:VästergötlandAnmälanDeltagare

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmRegion:Stockholm

Nyhetsbrev

Inspiratörer

 • Arosa/Lenzerheide äventyr i Schweiz Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • När dagisbacillerna vinner... Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Egentligen persade jag på halvmaraton i våras... Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Vlog V33 - Spränger milvallen på loppet 6 Sjöar Tony Hoffstrom
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X