Ida Nilsson årets kvinnliga traillöpare 2017

2017 har varit ett fantastiskt år för svensk traillöpning, där många av våra största stjärnor har nått stora framgångar i flertalet internationella traillopp. Utan tvekan är det en tjej som har stuckit ut lite mer än övriga. Hon blev också framröstad som årets kvinnliga traillöpare – IDA NILSSON.

Motiveringen lyder:
”Hon vann Swiss Alpine, Transvulcania, Ultravasan, Kia Fjällmaraton… Raden av segrar är lång, Ida Nilsson har haft en fantastisk säsong.”

Grattis Ida! Hur summerar du ditt 2017?
– Det allra bästa var att jag har varit skadefri och frisk, och har kunnat springa de lopp som jag hade tänkt mig att delta i. Kroppen har känts bra och jag märker att återhämtningen efter långa lopp blir bättre och bättre. Det är jag väldigt nöjd med, det är ju bara två år som jag har sprungit så här långa lopp. Några tävlingar som sticker ut under året är Transvulcania, som jag vann för andra gången, och Yading Skyrun i Kina där vi tävlade på nästan 5 000 meters höjd.

Du tävlar mycket. Hur håller du dig hel?
– Jag försöker vara smart och lyssna på kroppen, det är ju en balansgång mellan att träna mycket och att få tillräcklig vila. Sedan tror jag också att jag har haft lite tur i år.

Varför lyckas du så bra som traillöpare?
– Med min bakgrund som friidrottare är jag bra på att hålla hög fart när det blir mer löpbart. Sedan har jag en tålighet och kan springa länge.

Vad väntar under 2018?
– Jag tänker gå upp lite i distans, jag känner mig bekväm med att tävla i 7–8 timmar nu och det blir intressant att öka upp till 12–13 timmar och se vad som händer. Jag kommer att inleda säsongen med Transvulcania på Kanarieöarna, sedan ska jag ge mig på sydafrikanska Comrades, 89 kilometer – det blir något att bita i. Vilket även CCC-UTMB blir, med 101 kilometer och 6 100 meters stigning i bergen från Courmayeur till Chamonix – det lär ta runt 13 timmar.

Just nu är det dock annat än löpning som gäller?
– Jag har just avslutat ett tre veckors skimo-läger (skidalpinism) i Tignes och satsar på EM och en stor fyradagars lagtävling i vinter. Så det blir inte mer än några joggingpass i veckan förrän i mars, nu åker jag helst skidor.

Vinnarpris

Som vinnare i kategorin ”årets kvinnliga traillöpare” vinner Ida en löpanalys på Salming Run Lab och ett presentkort på 3 000 SEK. Imorgon presenteras vinnaren i årets manliga traillöpare.

Powered by

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Nyhetsbrev

Inspiratörer

 • Vi testar Icebugs sko NewRun! Bröderna Backa
  Läs mer
 • Kan jag kalla mig löpare? Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Satsning på längdskidåkning i vinter! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Träningsparadiset Lost Villa Fanny Ahlfors
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X