Sandsjöbacka Trail – en spännande vinterhelg av traillöpning

Långpass med eftertanke. Tillräcklig träning och förberedelse?

Om Göteborgsvarvsveckan är stans (och Sveriges) största asfaltsloppsevenemang så skulle Sandsjöbacka Trail-helgen kunna vara traillöpningens motsvarighet.

De sex distanserna som vi kan välja på är fredagens 25 km reflexbana, lördagens 12, 30 och 44 km samt söndagens 22 och 82 km. Loppen startar på olika platser söder om Göteborg och springs slingrandes norrut genom olika naturreservat och avslutar gemensamt från vätskestationen i Sisjön, genom Mölndalsravinen och Änggårdsbergen för att, precis som Göteborgsvarvet, ha sitt efterlängtade mål i Slottsskogsvallen. De som vill springa alla tre dagarna kan kombinera en sprint med 25, 30 och 22 km, eller en ultra med 25, 44 och 82 km. Riktigt tuffa utmaningar alltså!

Igår sprangs 2xu Reflect Runs 25 km i några minusgrader och ett lätt snöfall i luften, säkert lerigt i de uppsprungna, blöta passagerna och kanske lite svårt att hålla hög fart i de hala, tekniska delarna. Just nu springs lördagsdistanserna för fullt och jag följer uppdateringar på sociala medier. Imorgon klockan 6 går starten för mig från Tjolöholms slott. Spännande!

Som väderprognosen visar just nu ska temperaturen ligga runt nollan, mulet och bara svag vind. Helt perfekt! Såklart lerigt och vått underlag, men vi slipper att förfrysa och pulsa i nysnö som löparna för några år sedan. Och vätskeblåsan kommer inte att frysa, det var mitt största orosmoment! Med i vätskeryggan ska vi ha extra underställströja och skaljacka/foliefilt ifall man skadar sig och blir sittande. Även om det inte kommer att vara jättekallt blir en trött och energifattig stillastående löpare snabbt nedkyld. Hoppas att vi alla klarar oss utan svårare olyckor!

Jag har funderat mycket över skovalet, springa med metalldubbade Icebugs för marken kommer bitvis att vara hal och isig eller de väldämpade Hoka Speedgoat2 som är snälla mot mina knän men har sämre fäste i terrängen. Just nu är det Hoka skorna jag bestämt mig för, det är ändå en del grus och asfalt och då är de skorna bäst för min hållbarhet.

Energimässigt har jag planerat med Umaras vanliga sportdryck uppblandat med lite Umaras Intend som innehåller koffein. Till det regelbundet en U-gel i timmen och jag har även några mackor i fickan för att få fast föda och få bort sötsmaken i munnen. Några stationer har soppa, buljong och köttbullar längs vägen, men för att inte riskera att bli utan packar jag lite lätt mat att ta från dropbagen halvvägs. Min rygga kommer att vara proppfull!

Ingen snö i Göteborgsområdet tidigare i veckan, bara lite frost på morgonen.

Det är de praktiska förberedelserna så här dagen innan ett långt lopp. Men de viktigaste förberedelserna pågår i huvudet. Lyfta starka tankar och positiva målbilder. Vara snäll mot mig själv och tillåta mig springa väldigt lugnt för att kunna springa väldigt långt. Inte skrämmas av eller jämföra mig med de duktiga löparna i ett starkt startfält utan bara springa mitt lopp, fokusera på mina upplevelser. Det kommer att ta tid. Det kommer att bli svårt, ensamt och kallt. Men jag kommer att uppleva ett äventyr och nya stigar. Ibland ha sällskap av nya löparvänner och få kraft av glada funktionärer. Som jag har längtat efter detta lopp! Äntligen!

Dags för äventyr!

 

Tåstrumpor i merinoull och Hoka Speedgoat 2. Mina bästa vänner imorgon!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blogginläggen

 • Inför Swedish Alpine Ultra 2019 Anna Carlsson
  Läs mer
 • Summering Höga Kusten Leden Bröderna Backa
  Läs mer
 • Vlog V28 Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • Min bästa plats: Tjurpannan Cecilia Jagestedt
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Spännande lopp

lör24augalldayallday2XU Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 kmRegion:DalarnaAnmälanDeltagare

lör24aug10:0016:00Stockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmRegion:Stockholm

30aug(aug 30)09:0001sep(sep 1)15:00Icebug Xperience West Coast Trail72 kmRegion:Bohuslän

lör14sepalldayalldayÄngsö Trail Run6 km, 12 km, 25 km, 50 kmRegion:Västmanland

27sepallday29alldaySWEARE ÅRE TRAIL TOUR7 km, 14 km, 24 km, sprintRegion:JämtlandAnmälanDeltagare

lör28sep11:0016:00Öved Trail5 km, 10 kmRegion:Skåne

lör05okt11:00Härnö Trail9 km, 21 kmRegion:Ångermanland

känslan av att vara oslagbar

2XU Idre Fjällmaraton

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Hitta ditt distrikt

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

previous arrow
next arrow
Slider

Podcast

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Senaste podcast

Trailrunning podden #4 – Erik Ahlström

7 maj, 2019
Från "bästa svängen Hökarängen" i Sällskapsresan till en global kamp mot fimparna i hans initiativ "Plogga". Vi har träffat Erik Ahlström, mannen som aldrig slutar…

TRAILRUNNING

PODDEN

med Elisabeth Hansson

Lyssna

IDRE FJÄLLMARATON

podden

med Per Forsberg

Lyssna

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider

Trail

Kalendern

Alla svenska traillopp

Hitta ditt lopp

Sveriges bästa

Traillöpning

Lyssna

Spana in vår

kollektion

Läs mer

Trailrunning Sweden Store Trailtour

Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR vill stärka utvecklingen av svensk traillöpning och lyfta fram de talangfulla och konditionsstarka atleter som satsar seriöst på sporten. Touren sträcker sig över åtta månader, täcker distanser från 10 till 80 kilometer och utspelar sig på allt från fjälltoppar till sandstränder. Slutsegrarna är värdiga titeln Sveriges mest kompletta traillöpare.

24 aug, 2019 Idre

2XU Idre Fjällmaraton
45 km

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

Ängsö Trail Run
25 km

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail
21 km

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run
10 km

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

Kullamannen
44 km

previous arrow
next arrow
Slider

Senaste trailrundan

Senaste från trailköket

Senaste loppet

X
X