Sandsjöbacka Trail – en spännande vinterhelg av traillöpning

Långpass med eftertanke. Tillräcklig träning och förberedelse?

Om Göteborgsvarvsveckan är stans (och Sveriges) största asfaltsloppsevenemang så skulle Sandsjöbacka Trail-helgen kunna vara traillöpningens motsvarighet.

De sex distanserna som vi kan välja på är fredagens 25 km reflexbana, lördagens 12, 30 och 44 km samt söndagens 22 och 82 km. Loppen startar på olika platser söder om Göteborg och springs slingrandes norrut genom olika naturreservat och avslutar gemensamt från vätskestationen i Sisjön, genom Mölndalsravinen och Änggårdsbergen för att, precis som Göteborgsvarvet, ha sitt efterlängtade mål i Slottsskogsvallen. De som vill springa alla tre dagarna kan kombinera en sprint med 25, 30 och 22 km, eller en ultra med 25, 44 och 82 km. Riktigt tuffa utmaningar alltså!

Igår sprangs 2xu Reflect Runs 25 km i några minusgrader och ett lätt snöfall i luften, säkert lerigt i de uppsprungna, blöta passagerna och kanske lite svårt att hålla hög fart i de hala, tekniska delarna. Just nu springs lördagsdistanserna för fullt och jag följer uppdateringar på sociala medier. Imorgon klockan 6 går starten för mig från Tjolöholms slott. Spännande!

Som väderprognosen visar just nu ska temperaturen ligga runt nollan, mulet och bara svag vind. Helt perfekt! Såklart lerigt och vått underlag, men vi slipper att förfrysa och pulsa i nysnö som löparna för några år sedan. Och vätskeblåsan kommer inte att frysa, det var mitt största orosmoment! Med i vätskeryggan ska vi ha extra underställströja och skaljacka/foliefilt ifall man skadar sig och blir sittande. Även om det inte kommer att vara jättekallt blir en trött och energifattig stillastående löpare snabbt nedkyld. Hoppas att vi alla klarar oss utan svårare olyckor!

Jag har funderat mycket över skovalet, springa med metalldubbade Icebugs för marken kommer bitvis att vara hal och isig eller de väldämpade Hoka Speedgoat2 som är snälla mot mina knän men har sämre fäste i terrängen. Just nu är det Hoka skorna jag bestämt mig för, det är ändå en del grus och asfalt och då är de skorna bäst för min hållbarhet.

Energimässigt har jag planerat med Umaras vanliga sportdryck uppblandat med lite Umaras Intend som innehåller koffein. Till det regelbundet en U-gel i timmen och jag har även några mackor i fickan för att få fast föda och få bort sötsmaken i munnen. Några stationer har soppa, buljong och köttbullar längs vägen, men för att inte riskera att bli utan packar jag lite lätt mat att ta från dropbagen halvvägs. Min rygga kommer att vara proppfull!

Ingen snö i Göteborgsområdet tidigare i veckan, bara lite frost på morgonen.

Det är de praktiska förberedelserna så här dagen innan ett långt lopp. Men de viktigaste förberedelserna pågår i huvudet. Lyfta starka tankar och positiva målbilder. Vara snäll mot mig själv och tillåta mig springa väldigt lugnt för att kunna springa väldigt långt. Inte skrämmas av eller jämföra mig med de duktiga löparna i ett starkt startfält utan bara springa mitt lopp, fokusera på mina upplevelser. Det kommer att ta tid. Det kommer att bli svårt, ensamt och kallt. Men jag kommer att uppleva ett äventyr och nya stigar. Ibland ha sällskap av nya löparvänner och få kraft av glada funktionärer. Som jag har längtat efter detta lopp! Äntligen!

Dags för äventyr!

 

Tåstrumpor i merinoull och Hoka Speedgoat 2. Mina bästa vänner imorgon!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Trail- och ultralöpare som njuter med alla sinnen under alla årstider. Kryddar löpningen med spännande ultrautmaningar där upplevelsen är i fokus

Född: 1971

Kontakt: [email protected]

Mål: Jag vill inspirera alla människor till att uppleva det unika med traillöpning, att de ska få njuta och glädjas över löpningen utan krav på distans eller fart.

Motto: Löpning är glädje!

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Senaste blogginläggen

 • Vi testar Icebugs sko NewRun! Bröderna Backa
  Läs mer
 • Kan jag kalla mig löpare? Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Satsning på längdskidåkning i vinter! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Träningsparadiset Lost Villa Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Drygt 2 veckor efter op. Fysparet
  Läs mer
 • Broken. Madelene Jansson
  Läs mer
 • Vardag Anna Carlsson
  Läs mer
 • Marviksdrömmen Niclas Bergqvist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X