Lärdomar och nya lopp i sikte!

Snölöpning några dagar till!

Jag behövde en vilodag utan löpning efter Sandsjöbacka Trail, som istället för 82 kilometer blev 60 för mig då jag bröt pga nedkylning. En dag då kroppen fick återhämta sig, äta och vila, men också en dag då huvudet gick på högvarv och tänkte igenom loppet om och om igen. 

Ångrar ju tusen gånger att jag inte följde min plan och bytte till varmare kläder vid dropbagstationen. Men, som jag skrev i ett tidigare inlägg, det är bara under de långa loppen då man verkligen blir trött, kall och seg i huvudet som man kan lära sig hur just jag fungerar och hur just jag ska agera för att klara mig så bra som möjligt.

Trots det blev det ett fantastiskt lopp och jag kan inte nog hylla arrangörer och funktionärer, tacka för alla glada utrop i telefonen och underbara medlöpare. Revansch nästa år? Kanske det. Är också lockad av en trippel, inte ultra utan den kortare sprinten med 25, 30 och 22 km. Visst låter det spännande med utmaningen att starta tre dagar i rad, från olika platser men med samma mål? Vill du läsa mer om mina upplevelser av Sandsjöbacka Trail kan du läsa en artikel jag skrivit för magasinet Spring som kommer ut om några veckor. Alla löpare som deltog i något av de sex loppen under Sandsjöbacka Trail-helgen kommer att få ett nummer av Spring i brevlådan. Och mycket mer trevlig läsning om inspirerande löpare och häftiga lopp.

Nästa lopp för mig är dock inte i löparskorna utan på skidor. Jag tränar så gott det går på den lilla snö vi har just nu i Göteborg för Halvvasan. Mitt första skidlopp! Jag gillar verkligen längdskidåkning och det hade varit roligt att träna på allvar för loppet, men det blev några mil under jullovet i Dalarna, några mil här hemma på golfbanor och på fina Borås Skidstadion.

Borås Skidstadion. Dagen vi var där var spåren 2,7 km, inte långt men jättefint!

Sen börjar årets riktiga traillöpningssäsong med Åhus Trailrun 3:e mars. På en kuperad och krävande bana på 5 km kan man springa ett eller två varv och jag är anmäld till 10 km. Får se hur benen känns då det bara är tre dagar efter Halvvasan, men som alltid är upplevelsen och naturen mitt fokus. När våra barn var yngre firade vi under flera år midsommar i Åhus och det ska bli väldigt roligt att komma tillbaka och springa längs stränderna och i vindpinade skogar.

Njut av din löpning! Fundera över hur du ska fira Löpningens Dag 3:e februari, kanske ett härligt långpass eller svettiga intervaller?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Trail- och ultralöpare som njuter med alla sinnen under alla årstider. Kryddar löpningen med spännande ultrautmaningar där upplevelsen är i fokus

Född: 1971

Kontakt: [email protected]

Mål: Jag vill inspirera alla människor till att uppleva det unika med traillöpning, att de ska få njuta och glädjas över löpningen utan krav på distans eller fart.

Motto: Löpning är glädje!

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Senaste blogginläggen

 • Vi testar Icebugs sko NewRun! Bröderna Backa
  Läs mer
 • Kan jag kalla mig löpare? Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Satsning på längdskidåkning i vinter! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Träningsparadiset Lost Villa Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Drygt 2 veckor efter op. Fysparet
  Läs mer
 • Broken. Madelene Jansson
  Läs mer
 • Vardag Anna Carlsson
  Läs mer
 • Marviksdrömmen Niclas Bergqvist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X