Lärdomar och nya lopp i sikte!

Snölöpning några dagar till!

Jag behövde en vilodag utan löpning efter Sandsjöbacka Trail, som istället för 82 kilometer blev 60 för mig då jag bröt pga nedkylning. En dag då kroppen fick återhämta sig, äta och vila, men också en dag då huvudet gick på högvarv och tänkte igenom loppet om och om igen. 

Ångrar ju tusen gånger att jag inte följde min plan och bytte till varmare kläder vid dropbagstationen. Men, som jag skrev i ett tidigare inlägg, det är bara under de långa loppen då man verkligen blir trött, kall och seg i huvudet som man kan lära sig hur just jag fungerar och hur just jag ska agera för att klara mig så bra som möjligt.

Trots det blev det ett fantastiskt lopp och jag kan inte nog hylla arrangörer och funktionärer, tacka för alla glada utrop i telefonen och underbara medlöpare. Revansch nästa år? Kanske det. Är också lockad av en trippel, inte ultra utan den kortare sprinten med 25, 30 och 22 km. Visst låter det spännande med utmaningen att starta tre dagar i rad, från olika platser men med samma mål? Vill du läsa mer om mina upplevelser av Sandsjöbacka Trail kan du läsa en artikel jag skrivit för magasinet Spring som kommer ut om några veckor. Alla löpare som deltog i något av de sex loppen under Sandsjöbacka Trail-helgen kommer att få ett nummer av Spring i brevlådan. Och mycket mer trevlig läsning om inspirerande löpare och häftiga lopp.

Nästa lopp för mig är dock inte i löparskorna utan på skidor. Jag tränar så gott det går på den lilla snö vi har just nu i Göteborg för Halvvasan. Mitt första skidlopp! Jag gillar verkligen längdskidåkning och det hade varit roligt att träna på allvar för loppet, men det blev några mil under jullovet i Dalarna, några mil här hemma på golfbanor och på fina Borås Skidstadion.

Borås Skidstadion. Dagen vi var där var spåren 2,7 km, inte långt men jättefint!

Sen börjar årets riktiga traillöpningssäsong med Åhus Trailrun 3:e mars. På en kuperad och krävande bana på 5 km kan man springa ett eller två varv och jag är anmäld till 10 km. Får se hur benen känns då det bara är tre dagar efter Halvvasan, men som alltid är upplevelsen och naturen mitt fokus. När våra barn var yngre firade vi under flera år midsommar i Åhus och det ska bli väldigt roligt att komma tillbaka och springa längs stränderna och i vindpinade skogar.

Njut av din löpning! Fundera över hur du ska fira Löpningens Dag 3:e februari, kanske ett härligt långpass eller svettiga intervaller?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blogginläggen

 • Inför Swedish Alpine Ultra 2019 Anna Carlsson
  Läs mer
 • Summering Höga Kusten Leden Bröderna Backa
  Läs mer
 • Vlog V28 Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • Min bästa plats: Tjurpannan Cecilia Jagestedt
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Spännande lopp

lör24augalldayallday2XU Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 kmRegion:DalarnaAnmälanDeltagare

lör24aug10:0016:00Stockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmRegion:Stockholm

30aug(aug 30)09:0001sep(sep 1)15:00Icebug Xperience West Coast Trail72 kmRegion:Bohuslän

lör14sepalldayalldayÄngsö Trail Run6 km, 12 km, 25 km, 50 kmRegion:Västmanland

27sepallday29alldaySWEARE ÅRE TRAIL TOUR7 km, 14 km, 24 km, sprintRegion:JämtlandAnmälanDeltagare

lör28sep11:0016:00Öved Trail5 km, 10 kmRegion:Skåne

lör05okt11:00Härnö Trail9 km, 21 kmRegion:Ångermanland

känslan av att vara oslagbar

2XU Idre Fjällmaraton

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Hitta ditt distrikt

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

previous arrow
next arrow
Slider

Podcast

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Senaste podcast

Trailrunning podden #4 – Erik Ahlström

7 maj, 2019
Från "bästa svängen Hökarängen" i Sällskapsresan till en global kamp mot fimparna i hans initiativ "Plogga". Vi har träffat Erik Ahlström, mannen som aldrig slutar…

TRAILRUNNING

PODDEN

med Elisabeth Hansson

Lyssna

IDRE FJÄLLMARATON

podden

med Per Forsberg

Lyssna

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider

Trail

Kalendern

Alla svenska traillopp

Hitta ditt lopp

Sveriges bästa

Traillöpning

Lyssna

Spana in vår

kollektion

Läs mer

Trailrunning Sweden Store Trailtour

Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR vill stärka utvecklingen av svensk traillöpning och lyfta fram de talangfulla och konditionsstarka atleter som satsar seriöst på sporten. Touren sträcker sig över åtta månader, täcker distanser från 10 till 80 kilometer och utspelar sig på allt från fjälltoppar till sandstränder. Slutsegrarna är värdiga titeln Sveriges mest kompletta traillöpare.

24 aug, 2019 Idre

2XU Idre Fjällmaraton
45 km

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

Ängsö Trail Run
25 km

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail
21 km

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run
10 km

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

Kullamannen
44 km

previous arrow
next arrow
Slider

Senaste trailrundan

Senaste från trailköket

Senaste loppet

X
X