Snöskor – något för traillöpare?

En spännande aktivitet under vintersemestern eller ett regelbundet inslag i vinterträningen. Snöskor är en jobbig och kul träningsform.

Vi gav oss ut i den jämtländska fjällvärlden för att testa snöskor som träning. De ger friheten att komma ut var som helst i terrängen oavsett snödjup. I ett snötäcke på bitvis över metern sjunker vi max 10-20 cm på vår tur.

I jämförelse med att springa på fasta underlag är det tungt och i motlut blir det mest som en promenad, en ansträngande sådan. Pulsen är hög under passet, vilket beror på att flera av våra största muskelgrupper behöver syresättas.

Snöskorna fäster du enkelt på dina vanliga träningsskor. Du kan också smidigt justera spännena utifrån din skostorlek. Vill man vara ute en längre stund är damasker eller annat skydd mot snö att föredra, då fötterna annars riskeras att kylas ner i den kalla snön. Det går även utmärkt att använda stavar till snöskorna för att få arbeta med ännu fler muskelgrupper.

Vid snöskolöpning är stötarna mindre än vi löpning på stig och väg, vilket kan göra det till ett avlastade komplement i traillöparens vinterträning. Det kan också liknas vid känslan av att springa myr sommartid.

Första gången du tar på dig snöskorna kan det kännas som att du springer mer bredbent, men efter några minuter igång var den känslan borta. Den snösko vi testade var TSL's nya modell Symbioz Motion.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

sön19apralldayFeaturedIsaberg 50010,5 kmLandskap:Småland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Nyhetsbrev

Senaste podcasts

Inspiratörer

 • De viktigaste inläggen är svårast att skriva Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Motivation saknas! Fysparet
  Läs mer
 • Nytt distansrekord! Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Gott Nytt Träningsår! Gunilla Kidmark
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
2020
PlayPause
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X