Sakta men säkert

Nu kan jag väl på allvar säga att träningen är igång. Även om konditionsbiten fortfarande består av promenader så har åtminstonde styrkebiten kunnat bli lite tyngre- dock fortfarande hemma...

3 februari, 2018 |

Nu kan jag väl på allvar säga att träningen är igång. Även om konditionsbiten fortfarande består av promenader så har åtminstonde styrkebiten kunnat bli lite tyngre- dock fortfarande hemma men det beror på att jag anser att den blir tillräcklig för stunden. Det jag riktar in mig mycket på är bålstyrkan och för det funkar kroppsviktsträning och gummiband alldeles utmärkt. För innan jag sätter igång och springer igen så måste jag se till att bli stark igen och med det stadig. Ett av de viktigaste bitarna för en löpare är att ha en stark bål. Det är den som ser till att vi håller oss uppe i en bra position och det är även där vår stabilitet i höfter påverkas. Personligen tycker jag att bålövningar nu mera är riktigt kul att göra. Kanske för att jag tycker att jag känner mig så stark när jag tränat dem. Sen som sagt är de viktiga för så mycket annat vi gör så kanske är det därför också. Jag känner av den inre styrkan på alla plan i vardagen. Sen har jag också med åren börjat tycka att alla dessa djupa muskler som vi inte ser är så mycket roligare att hitta och få kontakt med. Vettet är ju utvecklats också och numera vet man ju att det inte handlar om synliga muskler ;)  En annan anledning till att allt kommit igång är också kosten. Jag sa redan i slutet av förra året att över jul och nyår så får det bli som det blir. Med en ny bebis i huset så innebar det en hel del besök och med det en hel del fika. Jag kände även ett större sug efter just socker och snabb energi och jag lät det faktiskt vara så. Det var liksom inte läge att ”hålla på”. Kaffe och fikabröd var det jag såg fram emot. Jag visste att dagen då jag inte ville ha det längre skulle komma. Och det gjorde den i mitten av januari ungefär. Poff sa det. Fram kom mixern och smoothiebowls började göras igen. Ägg kokades till frukost och toasten med marmelad byttes ut. Och med det kom även lusten att plocka fram gummibanden igen. Lite delvis pga bebis som blivit lite äldre och som kan sitta i babysittern och underhålla sig själv lite mer. Jag har dock haft det skönt- en mindre viktuppgång under graviditeten och som nu är helt borta och jag tillbaka på den vikt jag var vid innan. Även om kroppen är liiite mjukare :) Men det är det gummibanden och bålträningen ska råda bot på! Och är det nån som ser fram emot härliga löprundor i vårsolen så är det jag!

 

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X