Gör om, gör rätt

Jag är utbildad löpcoach och sitter i och med det på en hel del övningar för löpskolning. How ever så har jag varit dålig på att skola mig själv...

6 februari, 2018 |

Jag är utbildad löpcoach och sitter i och med det på en hel del övningar för löpskolning. How ever så har jag varit dålig på att skola mig själv och alltför ofta bara gett mig ut på en löprunda. Detta är dock något som jag tänker ändra på nu i och med det långa uppehållet som blivit. Kan ha sagt det tidigare att jag ser ju det här som en nystart. Lite gör om, gör rätt. Om det var något förut som jag aldrig tog tag i eller som jag känner att jag borde utveckla så är det nu jag ska göra det. Som tex det jag nämnde i det förra inlägget; börja jobba upp mig och stärka alla de djupa musklerna. Det som känns skönt ändå med det här uppehållet som blivit är att jag känner mig mer sugen på att göra just allt detta. För det jag kände tidigare var alltför ofta att jag behöver väl inte de där övningarna. Jag kan tänka lite extra på det medans jag springer. Mmmm.... jag borde veta bättre. Löpövningar är ( hur jag nu ska formulera mig ) inte bara för att du ska kunna springa bättre utan också för att du ska få bättre koll på kroppen, att använda rätt muskel på rätt sätt. Och på det sättet få en skönare springstil. Och det i sin tur kommer göra att du finner mer njutning i det hela. Skador kan förebyggas också. Använder du muskeln på fel sätt kan det betyda att en annan får jobba hårdare eller istället och får då alltför hög press på sig. Ask me- jag lyckades ju slänga på alltför mycket jobb på min höftböjare och genom det fick rejält ont bara av lätt ansträngande arbete. Men först blir det ytterligare styrka på schemat ett tag till. Snö och halka känns inte som bästa väglaget för mig just nu.

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X