Tog mig friheten att springa lite längre idag

De flesta löppass sen en tid tillbaka sträcker sig mest 12-14 kilometer. Varför? Enkelt, det är så långt som jag hinner springa på min jobblunch. Sen kommer helgen och då bör man kanske hinna med de längre passen men med två barn och en stuga som renoveras tvingas man till några avkall. Men det är slut på det snart, renoveringen börjar nå sitt slut 🙂

Läbybro

Utgångspunkt för dagen, Läbybron

Har velat springa till Hammarskogs friluftsområde utanför Uppsala under en lång tid men det har aldrig blivit av. När jag såg att en jag följer på Strava/Insta kört långpass dit med Team Nordic Trail förhörde jag mig lite om vägen dit.

Tips/Stalkervarning
Perfekt att kolla hur andra springer i Strava och andra löparappar efter nya löpvägar!

Spång eller Spang som de säger på Bottniska

Hade den kunskapen i midjefickan då jag de två senaste veckorna gått lite på en mina, igen. Min högra sida, från höften och ner är långt ifrån stabil eller bra tyvärr. Nyligen haft en inflammation vid Peroneustendinos och haft löpvila i nästan två veckor. Om fem dagar är det dags för Björnfrossa Ultramaraton så jag behövde testa läget. På bilden ovan syns en av de saker jag testar för mitt andra sorgebarn, mitt löparknä. Placeboeffekt eller inte men knät var inte problemet idag.

Ekebyloppet

Markering inför Ekebyloppet 6 Juni

Delar av sträckan jag sprang följde den sträckning som Ekebyloppet Challenge 21 går. Sprang loppet förra året men i år blir det en familjedag norröver med barnen.

 Hammarskogs herrgård

Hammarskogs herrgård

Framme. 12 kilometer avverkade. En kortare paus där jag klämde i mig jordnötskräm och en energibar. Sen var det bara att vända om och styra fötter hemåt igen.

Sköna lättsprungna otekniska skogsstigar

Måste springa hit igen då de har lite fler kortare motionsspår och leder i området som man kan utforska. Sjön Ekoln erbjuder flera platser att bada på dessutom.

Skuggfritt

”Hemma igen” i Hågadalen-Nåsten där jag känner igen mig. Fem kilometer kvar varav det är ungefär 50/50 på grusväg och skogsstig. Börjar ransonera min liter vatten jag hade mig här ungefär.

Tacksam över att äga en kombi och den där extra flaskan vatten

Strax över 24 kilometer in på kontot. Sista fem var mer slitiga än jag vill kännas vid egentligen. Passet var meningen att hjälpa mig att ta ett beslut. DNS känns alltid så surt, vill alltid försöka och krashar hellre OM det inte riskerar hälsan dvs. OK om det är orken som tar slut, annat är det med muskler och ligament. Kom fram till en sak, skorna måste bort vilket är underligt. Mina förra skor var precis likadana och dom var mina älsklingar, detta är bara en annan färg/samma version men de är tyvärr &%”#€…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Traillöpning och fotografi är två stora och viktiga delar i mitt liv som jag försöker kombinera. Upplevelselöpare där det ena intresset driver det andra.

Född: 1971

Kontakt: [email protected]

Mål: Få folk att förstå att stigen behöver inte vara grönare på andra sidan.

Motto: Det viktiga är vad du gör nu, inte vad du har gjort.

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Senaste blogginläggen

 • Vi testar Icebugs sko NewRun! Bröderna Backa
  Läs mer
 • Kan jag kalla mig löpare? Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Satsning på längdskidåkning i vinter! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Träningsparadiset Lost Villa Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Drygt 2 veckor efter op. Fysparet
  Läs mer
 • Broken. Madelene Jansson
  Läs mer
 • Vardag Anna Carlsson
  Läs mer
 • Marviksdrömmen Niclas Bergqvist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X