Hettsar jag andra?

Gaah. Det är verkligen inte så här dåligt jag tänkt att det skulle gå att skriva inlägg men ibland blir ju bara inte livet som man tänkt sig.  Jag...

5 juni, 2018 |

Gaah. Det är verkligen inte så här dåligt jag tänkt att det skulle gå att skriva inlägg men ibland blir ju bara inte livet som man tänkt sig.  Jag kan iaf meddela att träningen är igång och så även löpningen. Kanske inte på den nivå jag vill ha den men jag kan inte begära mer i det här läget.

Ingen kan gissa fel på vad det är jag ska göra 😂

Nåt jag tänkt på nu den senaste tiden är alla artiklar, instainlägg etc som handlar om kvinnor och kvinnokroppen efter graviditet. Det estetiska då. Inte den mentala biten eller hur kroppen mår. Artiklarna handlar mestadels om hur olika vi ser ut och att det ser inte alltid likadant ut efter som det gjorde innan. Instainläggen är kvinnor ( kända och okända ) som lägger upp bild på nån mage som blivit lite slapp och med kommentaren att det är så här en kvinnokropp ser ut efter den fött barn och att de är sjukt stolta över vad den presterat. Tilläggs ofta också att man minsann inte tänker falla för samhällets kroppshetts och träna ihjäl sig för att passa in där!

För det första; jag anser inte att dessa inlägg är fel. Vi ska verkligen inte känna nån hetts att komma i form efter en graviditet. Plus att hur kroppen ser ut utifrån säger inte alltid hur den mår på insidan. Men.... betyder detta att vi som är tillbaka på vår ”vanliga” vikt efter ett par månader ska hålla det för oss själva? Vi som tränar och har kommit i form- jobbar vi emot dessa kvinnor? Stödjer vi kroppshettsen och borde hålla tyst om våra resultat?  Ska vi sluta ta bilder när vi är på gymmet eller när vi är på stranden? För vissa av oss känner inte av  hettsen. För vissa av oss kommer träning naturligt och är ett verktyg för att vi ska må mentalt bra. Vi menar inte på nåt sätt att vi är bättre än kvinnorna som inte tränar eller som tränar men inte når riktigt dit. Sen... om man lägger upp en bild på sin slappa mage ( som inte alltid är så slapp om du frågar mig ) med texten att man inte tänker falla för hettsen... har inte den där hettsen redan fått ett litet tag om dig? Om den inte var något att bry sig om- varför nämna den? Om du inte bryr dig då lägger du väl i sånna fall bara upp bilden. Utan texten. Om du måste lägga upp en bild.

Så igen- jag menar inte att alla artiklar och inlägg är fel. Men i allt så måste man ju vara lite försiktig ibland så man inte samtidigt slänger skuld på andra. Självkänsla är något vi måste jobba på- och skönhetsidealen är inte alltid som de borde, det håller jag med om. Men vi som tränar måste få träna. Och vi måste få vara stolta över våra framsteg och resultat. Och jag hoppas att vi inte omedvetet sätter fyr på hettselden.

 

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X