Snart EM i OCR!

Idag är det måndag, på torsdag åker vi till Danmark för att på fredag springa lopp 1 av 3 i EM 2018. På fredagens springs korta banan, på lördagen...

25 juni, 2018 |

Idag är det måndag, på torsdag åker vi till Danmark för att på fredag springa lopp 1 av 3 i EM 2018. På fredagens springs korta banan, på lördagen den långa och under söndagen genomförs lagtävlingen och jag planerar att ställa upp i alla tre. Målet är: göra mitt bästa. Om jag skulle lyckas ta mig runt med armbandet i behåll, vilken jävla prestation det skulle vara!

Hur så tänker du? Den här daman verkar ju ha hållit på med OCR ett tag, sprang inte hon VM förra året? Var det inte till och med så att hon vann ett lopp här i början av sommaren? Borde hon inte ha en högre målsättning?

Team suCCEss som sprang in på en 5e plats i lagtävlingen VM 2017.

Jo det stämmer, men efter VM tog det stopp.

Jag tog en månad ledigt från träningen efter VM i oktober, för att låta kroppen ta igen sig. Inga tunga lyft, inga snabba intervaller, utan lugn löpning och diverse olika lättare pass på Friskis. När den månaden var över hade jag fortfarande inte fått tillbaka energin i kroppen och fortsatte att träna lugnt.

När sjukskrivningen var ett faktum i slutet av januari och min läkare konstaterade förutom utmattning även problem med sköldkörteln förstod jag att jag inte kunde ha EM och VM som mål i år, nu låg fokus på att må bra. Lugn löpning med inslag av promenad, tid i fåtöljen med bra böcker och god mat blev receptet på min medicin. Ju mer jag var hemma desto mer kunde jag känna hur upprörd min kropp var. Stress som hade påverkat mig på betydligt fler sätt än bara spöka lite med sömnen.

Ett av klätterhindrena på Tough Viking.

När jag efter Tough Viking i Slottskogen i april blev 6:a i min åldersklass insåg jag att jag hade lyckats kvala till EM. En liten tanke tändes över att ”kul, jag kanske mår bättre tills dess och kan göra ett grymt lopp då!”. Tanken höll i sig några veckor innan jag insåg att jag är inte alls redo för att börja springa snabbt och tufft igen, den finns ingen extra energi för att utveckla farten i löpningen. Jag kommer kunna springa EM, men det kommer inte bli en tävling där jag är i mitt livs form. Det får bli en tävling som jag gör, precis som de andra jag genomfört under våren, bara för att det är kul med OCR. Stämningen, folket, de nya vassa hindrena. Att få vara i en miljö där världseliten tävlar, heja på kära vänner, att stå på startlinjen och göra mitt bästa för dagen.

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X