Njut av passen som blir av - räkna inte dem du missar

Lördagen började mulet och svalt, perfekt dag för löpning alltså. Tyvärr hade jag tidigare i veckan fått skavsår... i ett par skor som jag löpt över 80 mil...

9 juli, 2018 |
Foto Tony Hoffström
Tydliga och välmarkerade Upplandsleden

Lördagen började mulet och svalt, perfekt dag för löpning alltså. Tyvärr hade jag tidigare i veckan fått skavsår... i ett par skor som jag löpt över 80 mil i utan några som helst problem. Känns som antingen kroppen eller alla mina gamla skor motarbetar mig. Senaste veckorna har mina rutiner failat rejält pågrund av sjukdom och att få vardagslogistiken att fungera. Det får bli så ibland, inget att hetsa upp sig över. Just nu är det bättre att passa på att njuta av de pass som blir av än att försöka räkna och få ihop nån reltiv hyfsad veckodos.

Foto Tony Hoffström

Så istället för att komma ut i skogen tidigt på morgonen behövde jag ta mig in till stan från landet där vi var för att köpa Compeed till skavsåren. Orutinerat att sakna det där ute jag vet. 8-åringen kunde inte bli gladare över detta då hon kunde följa med och välja ut lördagsgodis som vi tydligen också saknade i stugan.

Foto Tony Hoffström
Längs den lilla badsjön Siggefora

Foto Tony Hoffström På såna här rundor måste man komma ihåg att stanna till och passa på att insupa naturen också (och då menar jag inte alla diverse kryp som sväljs under löpturen).

Foto Tony Hoffström
Hemåt genom blåbärsriset

Skomönstret är inte det grövsta eller det aggresivaste men allvarligt talat, hur ofta behöver man det? En sak jag saknar från annat märke är snabbsnörningen och att kunna "stoppa undan" skosnöret. Skannade av min fötter tidigare och har ett par personligt utformade fotilägg. Haft lite problem att få iläggen att passa i andra skor men här funkar de bra.

Foto Tony Hoffström
Altra Superior 3.5

Skorna börjar växa på mig. Träningsvärken i vaderna kommer att ge med sig så fort de vänjer sig med noll-droppet. I veckan ska det nålas i höften igen vilket jag inte ser fram emot. Hade rejäla blämärken från senast och haltade rätt rejält nån dag efteråt. Än så länge hoppfull om förbättring så det är bara att bita ihop.

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X