VJ IRock 2 långtest.

VJ IRock 2 långtest.

80 mil avklarade i dessa skor.

VJ IRock 2

Skorna fungerar bra även blöta.

Mitt omdöme är överlag positivt. Det mest utmärkande är absolut greppet, det är fenomenalt på de flesta underlag, ren blankis är enda gången jag fått oväntat släpp. Man kommer på sig själv med att springa på extra blöta branta ställen bara för att testa 😃.

Jag har testat dem på vintern, jag har testat dem i fjällen, på spång, på blött och torrt underlag och greppet sviker inte. De är lätta och jag har nötit både asfalt och hårda grusvägar utan större problem med stötdämpningen. Jag trodde också gummit skulle slitas snabbare med tanke på hur mjukt butylgummit är men det har klarat sig förvånandsvärt bra.

Jag har också badat och simmat med skorna och där är dom grymma, tömmer sig snabbt och behåller greppet bra även på blött underlag.

Nackdelar
Några nackdelar jag upplevt. Skorna är lite styva i materialet, det tar tid att vänja fötterna och jag får fortfarande lite skav och blåsor om jag springer långt (till saken hör att jag brukar aldrig få detta annars, brukar kunna springa en mara i sprillans nya skor utan problem) Jag upplever också att det är svårt att verkligen få dem att sitta tajt, har haft mer snedtramp än vanligt med dem men ju längre jag sprungit ju mjukare har de blivit och lättare att få dem sitta bra.
Dom funkar inte för mig att springa på vintern, plösen blir hård i kallt väder och skär rakt in i min fot. Riktigt jobbigt, men där finns ju andra alternativ från VJ som jag ska testa i vinter 😁
Slutsats, fantastiskt grepp men passformen på min fot är inte optimal. (kan ju tillägga att jag gillar när skorna sitter som en andra hud 🙄😁)
Skorna får ändå 👟👟👟👟👟👟👟👟 (8) av 10 möjliga trailskor. En del kanske undrar hur jag kan ge så högt betyg trots en del blåsor och passforms negativism. Kan bara säga att jag tycker detär så viktigt att kunna lita på greppet i ett par trailskor är så det överväger de få negativa saker jag kunde hitta.

 

/Fysfarsan

Fysmorsan ger samma betyg på skorna men tycker passformen på skorna är perfekt så hon kan inte hålla med om den delen av kritiken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi heter Jörgen Stagreus och Marie Kinnander och kallas Fysparet. Vi älskar träning i alla dess former men brinner mest för trailrunning och att stå på händer lite varstans.

Född: 1969 (Jörgen), 1973 (Marie)

Kontakt: [email protected]

Mål: Åldersnormer ska inte vara ett hinder att våga testa nya saker.

Motto: Att hålla oss friska både fysiskt och psykiskt genom träning och att orka med vardagen med arbete, 4 barn och särbolivets flängande mellan Borlänge och Vallentuna.

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

lör24augalldayalldayFeatured2XU Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 kmRegion:DalarnaAnmälanDeltagare

lör24aug10:0016:00FeaturedStockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmRegion:Stockholm

30aug(aug 30)09:0001sep(sep 1)15:00FeaturedIcebug Xperience West Coast Trail72 kmRegion:Bohuslän

lör14sepalldayalldayFeaturedÄngsö Trail Run6 km, 12 km, 25 km, 50 kmRegion:Västmanland

lör21sep11:00FeaturedVästgötaloppet trail7,5 km, 11 km, 17 km, 27 kmRegion:VästergötlandAnmälanDeltagare

27sepallday29alldayFeaturedSWEARE ÅRE TRAIL TOUR7 km, 14 km, 24 km, sprintRegion:JämtlandAnmälanDeltagare

lör28sep11:0016:00FeaturedÖved Trail5 km, 10 kmRegion:Skåne

lör05okt11:00FeaturedHärnö Trail9 km, 21 kmRegion:Ångermanland

lör12okt12:3015:00FeaturedRya Åsar Trail Run11,6 kmRegion:VästergötlandAnmälanDeltagare

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmRegion:Stockholm

Senaste blogginläggen

 • Egentligen persade jag på halvmaraton i våras... Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Vlog V33 - Spränger milvallen på loppet 6 Sjöar Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • -Hur kan du springa utan klocka? Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Racerapport: Stranda Fjord Trail Race Peter Lindquist
  Läs mer
 • Vertical K Bo Johansson
  Läs mer
 • Swimrun på hemmaplan Linda Doktar
  Läs mer
 • Inför Idre Fjällmara Mikael Antonsson
  Läs mer
 • Pryltest - Coros Apex Niclas Bergqvist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X