Swimrun!

Jag har sprungit mitt första swimrun och blev helt hög på endorfiner! Det var så mäktigt att kasta sig ut från Bohus-klipoorna, simma genom havet, kravla sig upp på land med hjälp av tången och springa vidare längs med klipporna i ett fantastiskt landskap.

Min man och jag tävlade i lag i en liten tävling som gick av stapeln på Hamburgö på västkusten nu i lördags. Tävlingen anordnades av Stora Stenars Segelsällskap och var drygt 6,5km lång totalt. Inför loppet hade informationen varit knapphändig vilket betydde att när vi kom till starten 1:20 innan start var det helt tomt på folk. Skulle loppet ens bli av? Men det dök upp både arrangör och deltagare och när starten gick var vi ca 60 pers som drog iväg. Några mer vana än andra.

Kristoffer och jag har aldrig simmat längre sträckor än vad som görs vid bad, så vi körde hårt på grodstilen. Löpning i trixig natur hör till vanligheterna så på det stora hela var det en fantastisk upplevelse då simsträckorna var såpass korta (längsta ca 250m) att vi klarade av det utan att bli helt förstörda.

Det var så mäktigt att kasta sig ner i havet. Det blåste rätt rejält så på några av simpassagerna var det mycket sjö och det blev en hel del kallsupar och när vi sprang och rundade en flagga längst väster ut slog stora vågor in över land och skummet skvätte. Det var så ballt att ta sig fram av egen maskin där i naturen!

Vi sprang i löpkläder med obligatorisk badmössa och med helt nya simglasögon. Jag sprang i mina swimrunskor från Vivo Barefoot (som jag vanligtvis springer mina OCR-lopp i) och Kristoffer sprang i sina trailskor från Vivo. Tyckte att de funkade superbra, bra grepp på klipporna och inte sög åt sig särskilt mycket vatten.

Vi var det snabbaste paret som körde grodsim, på totalen kom vi in som 16e par av 30. Lätt att vi vill köra igen något liknande men att tills dess försöka slipa lite på simformen, där finns ju mycket tid och energi att spara. Men alltså vilken fantastiskt tävlingsform! Det är något speciellt att göra något nytt för första gången. Att utmana sig själv, att göra något trots att det kittlar i magen. Det gör gott att våga testa nya saker.

Ett svar till “Swimrun!”

 1. […] EM och pga lätt skadad + förkylning har mitt enda tuffare träningspass under dessa veckor varit Swimrun-loppet vi sprang den 21/7. Alltså inte en optimal uppladdning, men jag var inställd på detta och […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Trailkalendern
Trailkalendern
trail-kalendern
Podcast
Podcast
Podcast
Utrustning
UTRUSTNING
Utrustning
Trailtour
TRAILTOUR
Utrustning
trails
TRAILS
TRAILS
Slider

Träning har för mig blivit en livsstil, löpningen har blivit meditation. Jag tränar för att må bra, vara stark och för att kunna springa hinderbana som är bland det roligaste jag vet.

Född: 1989

Kontakt: [email protected]

Mål: Kunna springa hinderbana även om 10 år, då tillsammans med syskonbarnen.

Motto: Är träning inte kul under tiden så är det åtminstone gött efteråt.

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

sön19apralldayFeaturedIsaberg 50010,5 kmLandskap:Småland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör22augalldayFeaturedStockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Stockholm

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Senaste blogginläggen

 • Längdskidåkning - från Skidome mot Birkebeinerrennet Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Vinn priser för över 40 000 kr, stor giveaway! Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Runstreak 400 Fysparet
  Läs mer
 • I med- och motgång Anna Carlsson
  Läs mer
 • This is going to be a tough one! Bo Johansson
  Läs mer
 • När nyårsmotivationen försvunnit. Cecilia Jagestedt
  Läs mer
 • När träningslusten dör Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Upplevelslöpning Linda Doktar
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.

public
TRAILRESA TJECKIEN
20-24 MAJ 2020
public
LÖPARWEEKEND SÄLEN
25-28 JUNI 2020
public
IDRE FJÄLLMARATON
BUSS & BOENDE
21-23 AUGUSTI 2020
PlayPause
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X