Upplevelselöpning i Björkliden

Löparhelgen i Björkliden blev en riktig fullträff! Perfekt väder, många timmar på fjället och ett peppat gäng njöt ordentligt i fjällens omgivningar under 4 heldagar. Vi var totalt fyra...

27 juli, 2018 |

Löparhelgen i Björkliden blev en riktig fullträff! Perfekt väder, många timmar på fjället och ett peppat gäng njöt ordentligt i fjällens omgivningar under 4 heldagar. Vi var totalt fyra ledare som ledde två grupper som tog sig an lite olika distanser.

Vi kan verkligen rekommendera att åka upp till Björkliden och springa i området ett par dagar, för det är ett av Sveriges vackraste områden! Det är enkelt att ta nattåget från Stockholm (man hoppar av precis nedanför hotellet) eller flyga till Kiruna och ta transferbuss från flygplatsen. Från hotellet i Björkliden kommer man direkt upp kalfjället och har enorma områden att springa runt på i dramatisk natur! Den populära tävlingen BAMM (Björkliden Arctic Mountain Maraton) arrangeras varje år i augusti i Björkliden/Riksgränsen, och de har olika banor varje år som sträcker sig 30, 50 och 70 km över fjället. Bara det talar för att det finns en hel del att utforska i området.

Vi utgick från Björkliden och sprang ena dagen 9 km upp på fjället till Låkktatjåkko fjällstation för övernattning. Därifrån går det att springa mot populära Trollsjön, Kårsavaggedalen (finns en STF stuga för övernattning) och Måndalen. Vi sprang den sträckan nästkommande dag med en grupp och fick ihop 44 km totalt, en rejäl utmaning med många höjdmeter då turen tog närmare 10 timmar att genomföra! Är ni intresserade av att följa med nästa år? Läs mer på https://www.teamnordictrail.se/loparresor/bjorkliden/

På leden mot Trollsjön kan man vika av och ta en dagstur upp på klassiska Vassitjåkka (1590 m.ö.h) som vi här står och beundrar.
Foto: Anna Lintzén

Tillbaka i Umeå har temperaturen motsvarat fina dagar utomlands! Joel har jobbat med bränderna i Örnsköldsvik och David har avslutat sin sista arbetsvecka och gått på semester. Lite skilda världar för oss just nu, men båda får ändå till de pass som behövs för att hålla igång kroppen i värmen. Det blir mycket distanspass på 13-17 km, och farten har varit rätt bra trots värmen!

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X