Inför Fjällmaraton Sälen

David: Man kan säga att jag har vilat mig i form de senaste två veckorna. Tanken är ju att man ska minska mängden träning för att få pigga ben till...

23 augusti, 2018 |

David:

Man kan säga att jag har vilat mig i form de senaste två veckorna. Tanken är ju att man ska minska mängden träning för att få pigga ben till tävlingsdagen, men jag har nog tagit det ett steg längre den här gången. Med bara två dagar kvar är det lätt att vara efterklok, men det är inte mycket mer att göra!

Fjällmaraton Sälen har en väldigt fin bansträckning med utsikt över öppna fjällvidder och på fina stigar med lagom teknisk löpning. Banan passar motionär som elit då den inte innehåller alltför många höjdmetrar jämfört med många andra fjällmaraton. Det är med andra ord perfekt för en nybörjare att springa sitt första maraton i Sälen, och det är perfekt för en elitlöpare att kunna springa väldigt fort där! Det är även väldigt roligt att publik kan följa oss löpare på många ställen och se oss passera, det ger alltid en lite extra kick!

Sedan jag sprang Fjällmaraton Sälen senast har de ändrat bansträckningen på två ställen, och det innebär förmodligen tuffare stigningar än senast. Jag hade innan jag såg ändringen ett mål om att springa på en viss tid, men nu kan jag inte riktigt gå efter det. Jag vet dock ungefär hur jag vill springa för att bli nöjd, och jag hoppas att jag når det!Jag har sprungit halva delen av bansträckningen många gånger då min sambo Camilla har stuga i det området, så jag känner i alla fall att jag har koll över avslutningen. Nu hoppas jag bara på att benen håller för 42 km! Jag har de senaste veckorna haft bra fart i kroppen, och hoppas att den känslan håller i sig på lördag.

Höjdprofil  från fjallmaratonsalen.se

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X