Att hitta tid, och jobba bort latmasken.

Att hitta tiden.

Är det inte konstigt, jag jobbar ca 70% schemalagt och hoppar in extra vid behov för att fylla upp. Och när jag nu börjar på raden jag ska gå på så innebär det att jag har 11 eller 13 dagar med jobb  varje månad. Allt från 5 till 12 timmars pass. Och ändå tycker jag inte jag får till det med tiden ibland.

Jag är ju ingen ultralöpare direkt så det är inte så att jag kör långpass titt som tätt utan snarare mellan 30-60 minuters pass. Och ändå så får jag inte alltid ens till 2 pass i veckan. Hur är det möjligt lixom?

Så insåg jag härom dagen, att det helt enkelt handlar om att jag är sämst på att prioritera. Tadaaa! Det kunde ju kanske vem som helst räknat ut, men ni vet hur det är ibland. Det känns som att man har fullt upp hela tiden, men när man verkligen sätter sig ner och tittar över ens liv så ser man att det finns ju massor (!) av tid att sätta av till det jag mår bäst av att göra. Dvs röra på mig.

Prioritera om.

Så jag bestämde mig helt enkelt att börja prioritera om. Hur ska jag någonsin nå mina mål om jag inte börjar engagera mig på riktigt för att nå dem?

Mitt problem är inte att jag jobbar mycket och inte får till det, utan mitt problem är nog snarare allt annat jag vill hinna med här i livet. Jag vill hinna med hundarna och deras träning, jag vill hinna med fiske och friluftslivet, jag vill ha ordning här hemma och gärna lata mig framför tv eller datorn ibland oxå. Och självklart hänga med kärleken och hans son så mycket som möjligt.

Så hädanefter blir det till att ställa klockan för att hinna om jag inte hinner senare under dagen (är aningens morgontrött och utan disciplin före 10 så det blir en prövning), sedan har jag ju massor av egentid när jag är ledig och Christer jobbar.

Målsättning.

Laddade hem runkeeper för ett tag sedan och fann en finfin finess. Ett kortare program för att komma upp i ett visst tempo. Asics Pace academy challenge heter det, och går ut på att man kör olika former av intervaller för att jobba upp snabbheten. Det finns säkert flertalet sådana program, men detta var så fint integrerat i appen. Känns mycket smidigt. Svårt att göra i skogen förvisso men tänker att det kommer att bättra min teknik och snabbhet så jag siktar på löpbandet ett pass i veckan iaf, då kan jag ju passa på att köra lite löpstyrka när jag liks är på gymmet.

Första passet är gjort i afton, korta intervaller. 30 minuter avklarade och jag tror jag valde ett lagomt tempo att sikta på till en början. Babysteps framåt så benen håller. Avslutade med lite rygg och några marklyft. Jäklar vad jag älskar marklyften alltså, det är kärlek det ­♥

Så har jag även fixat min cykel så jag kan träna Promise och samtidigt blir det nog ett bra komplement till löpningen när jag vill mer än vad mina benhinnor vill.

Jag och bror efter dagens pass. Svettiga och goa 😀

På återseende!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blogginläggen

 • Formsvacka och självtvivel Anna Carlsson
  Läs mer
 • Vlog V28 Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • Vägen till 100 miles #2 Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Sommar på Sörmlandsleden Linda Doktar
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Spännande lopp

lör24augalldayallday2XU Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 kmRegion:DalarnaAnmälanDeltagare

lör24aug10:0016:00Stockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmRegion:Stockholm

30aug(aug 30)09:0001sep(sep 1)15:00Icebug Xperience West Coast Trail72 kmRegion:Bohuslän

lör14sepalldayalldayÄngsö Trail Run6 km, 12 km, 25 km, 50 kmRegion:Västmanland

27sepallday29alldaySWEARE ÅRE TRAIL TOUR7 km, 14 km, 24 km, sprintRegion:JämtlandAnmälanDeltagare

lör28sep11:0016:00Öved Trail5 km, 10 kmRegion:Skåne

lör05okt11:00Härnö Trail9 km, 21 kmRegion:Ångermanland

känslan av att vara oslagbar

2XU Idre Fjällmaraton

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Hitta ditt distrikt

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

previous arrow
next arrow
Slider

Podcast

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Senaste podcast

Trailrunning podden #4 – Erik Ahlström

7 maj, 2019
Från "bästa svängen Hökarängen" i Sällskapsresan till en global kamp mot fimparna i hans initiativ "Plogga". Vi har träffat Erik Ahlström, mannen som aldrig slutar…

TRAILRUNNING

PODDEN

med Elisabeth Hansson

Lyssna

IDRE FJÄLLMARATON

podden

med Per Forsberg

Lyssna

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider

Trail

Kalendern

Alla svenska traillopp

Hitta ditt lopp

Sveriges bästa

Traillöpning

Lyssna

Spana in vår

kollektion

Läs mer

Trailrunning Sweden Store Trailtour

Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR vill stärka utvecklingen av svensk traillöpning och lyfta fram de talangfulla och konditionsstarka atleter som satsar seriöst på sporten. Touren sträcker sig över åtta månader, täcker distanser från 10 till 80 kilometer och utspelar sig på allt från fjälltoppar till sandstränder. Slutsegrarna är värdiga titeln Sveriges mest kompletta traillöpare.

24 aug, 2019 Idre

2XU Idre Fjällmaraton
45 km

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

Ängsö Trail Run
25 km

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail
21 km

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run
10 km

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

Kullamannen
44 km

previous arrow
next arrow
Slider

Senaste trailrundan

Senaste från trailköket

X
X