Att hitta tid, och jobba bort latmasken.

Att hitta tiden. Är det inte konstigt, jag jobbar ca 70% schemalagt och hoppar in extra vid behov för att fylla upp. Och när jag nu börjar på raden jag...

27 september, 2018 |
Att hitta tiden.

Är det inte konstigt, jag jobbar ca 70% schemalagt och hoppar in extra vid behov för att fylla upp. Och när jag nu börjar på raden jag ska gå på så innebär det att jag har 11 eller 13 dagar med jobb  varje månad. Allt från 5 till 12 timmars pass. Och ändå tycker jag inte jag får till det med tiden ibland.

Jag är ju ingen ultralöpare direkt så det är inte så att jag kör långpass titt som tätt utan snarare mellan 30-60 minuters pass. Och ändå så får jag inte alltid ens till 2 pass i veckan. Hur är det möjligt lixom?

Så insåg jag härom dagen, att det helt enkelt handlar om att jag är sämst på att prioritera. Tadaaa! Det kunde ju kanske vem som helst räknat ut, men ni vet hur det är ibland. Det känns som att man har fullt upp hela tiden, men när man verkligen sätter sig ner och tittar över ens liv så ser man att det finns ju massor (!) av tid att sätta av till det jag mår bäst av att göra. Dvs röra på mig.

Prioritera om.

Så jag bestämde mig helt enkelt att börja prioritera om. Hur ska jag någonsin nå mina mål om jag inte börjar engagera mig på riktigt för att nå dem?

Mitt problem är inte att jag jobbar mycket och inte får till det, utan mitt problem är nog snarare allt annat jag vill hinna med här i livet. Jag vill hinna med hundarna och deras träning, jag vill hinna med fiske och friluftslivet, jag vill ha ordning här hemma och gärna lata mig framför tv eller datorn ibland oxå. Och självklart hänga med kärleken och hans son så mycket som möjligt.

Så hädanefter blir det till att ställa klockan för att hinna om jag inte hinner senare under dagen (är aningens morgontrött och utan disciplin före 10 så det blir en prövning), sedan har jag ju massor av egentid när jag är ledig och Christer jobbar.

Målsättning.

Laddade hem runkeeper för ett tag sedan och fann en finfin finess. Ett kortare program för att komma upp i ett visst tempo. Asics Pace academy challenge heter det, och går ut på att man kör olika former av intervaller för att jobba upp snabbheten. Det finns säkert flertalet sådana program, men detta var så fint integrerat i appen. Känns mycket smidigt. Svårt att göra i skogen förvisso men tänker att det kommer att bättra min teknik och snabbhet så jag siktar på löpbandet ett pass i veckan iaf, då kan jag ju passa på att köra lite löpstyrka när jag liks är på gymmet.

Första passet är gjort i afton, korta intervaller. 30 minuter avklarade och jag tror jag valde ett lagomt tempo att sikta på till en början. Babysteps framåt så benen håller. Avslutade med lite rygg och några marklyft. Jäklar vad jag älskar marklyften alltså, det är kärlek det ­♥

Så har jag även fixat min cykel så jag kan träna Promise och samtidigt blir det nog ett bra komplement till löpningen när jag vill mer än vad mina benhinnor vill.

Jag och bror efter dagens pass. Svettiga och goa :D

På återseende!

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X