Att hitta tid, och jobba bort latmasken.

Att hitta tiden.

Är det inte konstigt, jag jobbar ca 70% schemalagt och hoppar in extra vid behov för att fylla upp. Och när jag nu börjar på raden jag ska gå på så innebär det att jag har 11 eller 13 dagar med jobb  varje månad. Allt från 5 till 12 timmars pass. Och ändå tycker jag inte jag får till det med tiden ibland.

Jag är ju ingen ultralöpare direkt så det är inte så att jag kör långpass titt som tätt utan snarare mellan 30-60 minuters pass. Och ändå så får jag inte alltid ens till 2 pass i veckan. Hur är det möjligt lixom?

Så insåg jag härom dagen, att det helt enkelt handlar om att jag är sämst på att prioritera. Tadaaa! Det kunde ju kanske vem som helst räknat ut, men ni vet hur det är ibland. Det känns som att man har fullt upp hela tiden, men när man verkligen sätter sig ner och tittar över ens liv så ser man att det finns ju massor (!) av tid att sätta av till det jag mår bäst av att göra. Dvs röra på mig.

Prioritera om.

Så jag bestämde mig helt enkelt att börja prioritera om. Hur ska jag någonsin nå mina mål om jag inte börjar engagera mig på riktigt för att nå dem?

Mitt problem är inte att jag jobbar mycket och inte får till det, utan mitt problem är nog snarare allt annat jag vill hinna med här i livet. Jag vill hinna med hundarna och deras träning, jag vill hinna med fiske och friluftslivet, jag vill ha ordning här hemma och gärna lata mig framför tv eller datorn ibland oxå. Och självklart hänga med kärleken och hans son så mycket som möjligt.

Så hädanefter blir det till att ställa klockan för att hinna om jag inte hinner senare under dagen (är aningens morgontrött och utan disciplin före 10 så det blir en prövning), sedan har jag ju massor av egentid när jag är ledig och Christer jobbar.

Målsättning.

Laddade hem runkeeper för ett tag sedan och fann en finfin finess. Ett kortare program för att komma upp i ett visst tempo. Asics Pace academy challenge heter det, och går ut på att man kör olika former av intervaller för att jobba upp snabbheten. Det finns säkert flertalet sådana program, men detta var så fint integrerat i appen. Känns mycket smidigt. Svårt att göra i skogen förvisso men tänker att det kommer att bättra min teknik och snabbhet så jag siktar på löpbandet ett pass i veckan iaf, då kan jag ju passa på att köra lite löpstyrka när jag liks är på gymmet.

Första passet är gjort i afton, korta intervaller. 30 minuter avklarade och jag tror jag valde ett lagomt tempo att sikta på till en början. Babysteps framåt så benen håller. Avslutade med lite rygg och några marklyft. Jäklar vad jag älskar marklyften alltså, det är kärlek det ­♥

Så har jag även fixat min cykel så jag kan träna Promise och samtidigt blir det nog ett bra komplement till löpningen när jag vill mer än vad mina benhinnor vill.

Jag och bror efter dagens pass. Svettiga och goa 😀

På återseende!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Rastlös norrländsk tös som finner ro i skogen. Före detta otränad latmask som nu funnit lycka i traillöpningen och den fantastiska känslan av att faktiskt klara av det man aldrig trodde man kunde.

Född: 1985

Kontakt: [email protected]

Mål: Klara av att springa 50k.

Motto: Ingenting är omöjligt.

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Senaste blogginläggen

 • Vi testar Icebugs sko NewRun! Bröderna Backa
  Läs mer
 • Kan jag kalla mig löpare? Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Satsning på längdskidåkning i vinter! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Träningsparadiset Lost Villa Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Drygt 2 veckor efter op. Fysparet
  Läs mer
 • Broken. Madelene Jansson
  Läs mer
 • Vardag Anna Carlsson
  Läs mer
 • Marviksdrömmen Niclas Bergqvist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X