Vikten av en riktig rygga

I samarbete med USWE Har på senare tid mer och mer försökt att hitta svenska alternativ till både kläder och utrustning. Så det är alltid trevligt när man hittar ett...

30 oktober, 2018 |

I samarbete med USWE

Har på senare tid mer och mer försökt att hitta svenska alternativ till både kläder och utrustning. Så det är alltid trevligt när man hittar ett inhemskt/lokalt alterntiv till alla varumärken där ute och där ett är typ störst... Såg en annons från svenska USWE för deras Pace 12 och de gav de mig en möjlighet att testa den.

Foto Tony Hoffström

Som ägare till fem löparryggsäckar måste jag säga att jag nästan blev lite provocerad av att höra om ett bärsystem med endast en rem och ett spänne. Hur kan det fungera? De själva kallar det NDM, No Dancing Monkey.

Foto Tony Hoffström

Måste erkänna att jag blev förbluffad och överbevisad på hur bra den satt på. Testade den med både lätt packning och endast vätska och med tyngre utrustning (som min kamerautrustning). Remmen över bröstet kan inte flyttas i höjdled vilket kan ha en viss betydelse för komforten om man är tjej vilket kan vara värt att notera.

Mobilfickan med dragkedja var bra men upplevde att den tyvärr blev trång och svår att använda rent praktiskt om man använde en flaska även på den sidan, och det vill man ju.

I de två mindre kängurufickorna på framsidan kan man få ner ett par handskar eller en mössa eller några gels. Ytterligare två stycken fickor finns på baksidan där man kan peta i en jacka och dyl.

Flaskornas placering sitter lite längre ner och lite snett vilket gör att det följer med sugrör/strån så att man kan dricka utan att man behöver ta ut dem dem ur fickorna. Flaskorna som följer med har små öppningar för påfyllnad och hade gärna sett att de var större för enklare och snabbare påfyllnad.

    Några snabbfakta

  • 12L, 320 gram utan flaskor
  • Plats för 2 x 0,5L flaskor fram (medföljer)
  • Ett större huvudfack
  • Ficka med dragkedja för mobilen
  • Två kängrufickor fram och två lite större bak
  • Fästen för stavar fram och bak
  • Stretchficka på varje axel för en gel/glasögon eller dyl.

Foto Tony Hoffström

Foto Tony Hoffström

Foto Tony Hoffström

Foto Tony Hoffström

Foto Tony Hoffström

Foto Tony Hoffström

Många är vi som letar efter den ultimata prylen som ersätter alla andra. One pryl to rule them all. Det är många faktorer som måste stämma och tyvärr tror jag inte att den finns.

Däremot kan man hitta den bästa som funkar bäst i en eller kanske några specifika situationer.

USWE's löparryggsäck Pace 12L gillar jag och kommer att använda den framöver. Den sitter säkert och bekvämt och har plats för det jag vill ha med mig men jag kommer att ha mobilen i en annan ficka om jag kör med dubbla flaskor.

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X