Halloween Nightmare i Falkenberg

Fredagskvällen i Falkenberg var lite mörkare och lite läskigare än vanligt. I Halloween Nightmare, som arrangeras av Falkenbergs Orienteringsklubb, var det totalt mörker som väntade traillöparna. I skogen fanns också en hel del överraskningar, några som kanske fick en och annan löpare att sprang ännu fortare.

Tävlingen består av 10 km och 5 km, ett 2,5 km ungdomslopp och ett miniskräckis för de minsta. 170 löpare deltog i huvudklasserna, 40 i ungdomsklassen och dryga 70 barn i miniskräckis-loppet.

I herrklassen över 10 km segrade Daniel Frantzich, Falkenberg Allstars (bilden), på 39.14, endast 2 sekunder före Andreas Lundblad, Klockmaster/Garmin, och 43 sekunder före Markus Gustavsson, Tranemo IF Skidklubb.
– Jag tycker det är roligt med mörkerlopp, det blir lite annat än när det är ljust, men ändå väldigt lätt att se vart man ska. Reflexmarkeringarna syns väldigt bra, har någon sprungit fel beror det på att de bara tittat ner i marken! Mycket välarrangerat och kul lopp. Jag hade spänt pannlampan lite löst så innan jag fick fipplat färdigt med den, hade jag Andreas (Lundblad) precis bakom. Han brukar komma ikapp mig halvvägs i sådana här lopp, så allt var som vanligt. Förutom att han inte sprang om utan stannade kvar bakom. Sen tror jag att jag fick en lucka vid kanske 6-7 km, då kändes det som att det var klart. Det skiljde kanske 30 meter men sedan kom han ifatt med drygt 1 km kvar. Det var kul med spurtstrid, särskilt eftersom utgången var rätt!, ler Daniel.

I damklassen över 10 km vann Isabella Knutsson, Tranemo IF Skidklubb, på tiden 50.28, 24 sekunder före Hannah Karlsson, Varberg, och 34 sekunder före Ann-Charlotte Bengtsson, Falkenberg Allstars (palltrion på bild nedan). I 5 km-klasserna hette segrarna Maibritt Nilsson, Falkenberg Allstars, och Tim Johansson, FK Friskus Varberg.

Alla resultat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Nyhetsbrev

Inspiratörer

 • Vi testar Icebugs sko NewRun! Bröderna Backa
  Läs mer
 • Kan jag kalla mig löpare? Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Satsning på längdskidåkning i vinter! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Träningsparadiset Lost Villa Fanny Ahlfors
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X