Lerigt i premiären av Tjurruset Helsingborg

Tjurruset arrangeras sedan tidigare i Karlstad, Stockholm och Falun. Nu har den leriga, tuffa höstutmaningen kommit till Skåne och Helsingborg.

På tävlingscentrum på Väla Motorstadion strax utanför staden samlades cirka 900 löpare i helgen för att ge sig ut på 10 km, 5 km eller barnens Kalvruset.
– Efter månader av förberedelser och olika alternativ av banor med mera, var det då äntligen dags. Ett fint samarbete med motorcyklisterna låg som grund för ett bra arrangemang. Visst hade vi en del barnsjukdomar detta första år: kön till nummerlappsutdelningen var över 100 meter lång, toaletterna och duscharna var avstängda p g a byggnation, vi fick hyra in utrustning som inte var lika bra, snitseln försvann på några ställen under natten, parkeringen fylldes snabbt, men deltagarna hade ett mål, springa en bana i lera. Den målsättningen uppnåddes med råge, sällan har arrangörsklubben IS Göta sett fler nöjda och glada deltagare än vi gjorde vid målgången. Bara glada minner, selfies i massor och härliga skratt – detta vill vi göra igen var den vanligaste kommentaren, berättar BG Nilensjö i arrangörsföreningen.

– Förmodligen har deltagarna det lika tufft att bli rena efteråt som arrangörerna hade att få rent på området. Leran och lördagens SPA behandling sitter i länge…, ler han.

Lena Jakobsson, Nybro OK, var överlägsen i damernas 10 km och vann med nästa fem minuter. Kenth Fransson, IS Göta, var nästan lika suverän han och tog segern med över fyra minuter i herrarnas 10 km. Damernas 5 km vanns av Malin Påhlsson, Springgruppen, och i herrklassen tog Jacob Kämpsten, Göteborg, segern med dagens tajtaste marginal på 8 sekunder.

Resultat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Nyhetsbrev

Inspiratörer

 • Vi testar Icebugs sko NewRun! Bröderna Backa
  Läs mer
 • Kan jag kalla mig löpare? Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Satsning på längdskidåkning i vinter! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Träningsparadiset Lost Villa Fanny Ahlfors
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X