Varför tävlar vi?

Den frågan kan vi ställa oss ibland. Vore det inte bättre att bara springa själv? Utan press på att prestera på en viss tid eller distans, bara få springa. Är det inte vad vi alla vill egentligen? Vi kan ju egentligen springa tävlingarnas distanser själva, och att då betala pengar för något vi kan göra själva verkar ju inte så smart.

Men vi är ju så många som samlas på tävlingar, både motionärer och elit. Gör vi det för att vi vill vara bäst och vinna? Nej, det är bara ett fåtal startande som faktiskt har chans att vinna. Gör vi det för att vi vill visa upp oss? Nej visst är det roligt med en selfie från ett lopp, men vi kan ju synas varje dag i sociala medier nu på egen hand. Vad är det då som gör att tusentals samlas vid samma tidpunkt, vid samma plats flera gånger per år? Jo, det är så mycket mer än bara en tid eller distans.

KIA Fjällmaraton 2017

Det är en väg ut till att träffa likasinnade. Få dela upplevelser med varandra. Det är ett perfekt sätt att upptäcka nya platser man inte visste fanns.

Vi vill utvecklas, och det hjälper tävlingar oss med. Vi presterar ofta bättre i ett sällskap av människor. Vi pushar oss hårdare och längre. Vi tänjer på gränser och upptäcker sidor vi inte visste att vi hade. Ibland misslyckas vi, men vi utvecklas.

Vi blir insiprerade och får motivation. Kan andra, kan jag. Vi har ett mål att träna inför, som gör att vi springer ut på mörka kvällar eller regniga dagar. Alla pass räknas, för om vi inte tävlar kan vi gömma oss i soffan och tänka att imorgon blir en bättre dag.

Att gå i mål är belöning! Alla borde få känna på känslan av att komma på ett upplopp efter att ha klarat av sin utmaning!

Vi tror att alla mår bra av att tävla, men på sina villkor och efter sina behov. Just för att man spränger gränser och utvecklas.

Vad tycker ni?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tvillingbröder som helst springer tillsammans och tränar för att prestera genom att uppleva. Vill inspirera fler till att våga utmana sig själva och ha löpningen som en naturlig del i vardagen.

Född: 1990

Kontakt: [email protected]

Mål: Anta större utmaningar och utvecklas varje år med en aktiv livsstil

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

27sepallday29alldayFeaturedSWEARE ÅRE TRAIL TOUR7 km, 14 km, 24 km, sprintLandskap:JämtlandAnmälanDeltagare

lör28sep11:0016:00FeaturedÖved Trail5 km, 10 kmLandskap:Skåne

lör05okt11:00FeaturedHärnö Trail9 km, 21 kmLandskap:Ångermanland

lör12okt12:3015:00FeaturedRya Åsar Trail Run11,6 kmLandskap:VästergötlandAnmälanDeltagare

sön20oktalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail0,4 km, 3 km, 8 km, 16 kmLandskap:GöteborgAnmälan

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Senaste blogginläggen

 • Obbola Trail Challenge Bröderna Backa
  Läs mer
 • Löparupplevelser x 3! Skirun, Urban Run och utsiktslöpning på Tjolöholm Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Tips för att kunna göra pull-ups / chins Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Reset, refocus, restart! Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Storslagna planer. Madelene Jansson
  Läs mer
 • Vlog avsnitt 16 Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • Att balansera träning med livet i sig. Peter Lindquist
  Läs mer
 • ÖTILLÖ, the swimrun world championship 2019 Patrik Söderqvist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X