Varför tävlar vi?

Den frågan kan vi ställa oss ibland. Vore det inte bättre att bara springa själv? Utan press på att prestera på en viss tid eller distans, bara få springa....

29 november, 2018 |

Den frågan kan vi ställa oss ibland. Vore det inte bättre att bara springa själv? Utan press på att prestera på en viss tid eller distans, bara få springa. Är det inte vad vi alla vill egentligen? Vi kan ju egentligen springa tävlingarnas distanser själva, och att då betala pengar för något vi kan göra själva verkar ju inte så smart.

Men vi är ju så många som samlas på tävlingar, både motionärer och elit. Gör vi det för att vi vill vara bäst och vinna? Nej, det är bara ett fåtal startande som faktiskt har chans att vinna. Gör vi det för att vi vill visa upp oss? Nej visst är det roligt med en selfie från ett lopp, men vi kan ju synas varje dag i sociala medier nu på egen hand. Vad är det då som gör att tusentals samlas vid samma tidpunkt, vid samma plats flera gånger per år? Jo, det är så mycket mer än bara en tid eller distans.

KIA Fjällmaraton 2017

Det är en väg ut till att träffa likasinnade. Få dela upplevelser med varandra. Det är ett perfekt sätt att upptäcka nya platser man inte visste fanns.

Vi vill utvecklas, och det hjälper tävlingar oss med. Vi presterar ofta bättre i ett sällskap av människor. Vi pushar oss hårdare och längre. Vi tänjer på gränser och upptäcker sidor vi inte visste att vi hade. Ibland misslyckas vi, men vi utvecklas.

Vi blir insiprerade och får motivation. Kan andra, kan jag. Vi har ett mål att träna inför, som gör att vi springer ut på mörka kvällar eller regniga dagar. Alla pass räknas, för om vi inte tävlar kan vi gömma oss i soffan och tänka att imorgon blir en bättre dag.

Att gå i mål är belöning! Alla borde få känna på känslan av att komma på ett upplopp efter att ha klarat av sin utmaning!

Vi tror att alla mår bra av att tävla, men på sina villkor och efter sina behov. Just för att man spränger gränser och utvecklas.

Vad tycker ni?

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X