Nya grepp väntar i Sundsvall Trail 2019

Sundsvall Trail har under de två senaste åren etablerat sig som det tuffa ultraloppet, med en stor del av bansträckningen mitt ut i terrängen utan stigar. När anmälan öppnar till 2019 är lite överraskande längsta distansen förkortad från 52 till 21 km.

– Att byta bansträckning och alltid erbjuda något nytt, det är en av våra huvudtankar, men till 2019 har vi fått byta terrängområde helt och hållet. För att göra en lång historia kort, så beror det på att en markägare i en betydande del av terrängen nekat oss tillträde till hens mark. Därför har vi nu beslutat oss för att nöja oss med 21 km som längsta distans, berättar tävlingsledaren David Holmberg.

Därmed väntar ett helt nytt koncept för Sundsvall Trail som ändå är positiva till förändringen som man ser kan skapa nya möjligheter. Kortare distanser betyder mer energi över hos deltagarna, vilket ger utrymme för en mer komplett trailhelg.
– Vi kör ett backrace på fredagen och huvudloppet på lördagen, dessa räknas samman till en tour. Sedan blir det socialt häng med middag och föreläsning på lördagskvällen och ett guidat träningspass i hemlig terräng på söndagen.

Det går fortfarande att ta morgontåget från Stockholm eller Umeå på lördagsmorgonen, bli hämtad på tågstationen, tävla ett riktigt fint traillopp, käka lunch och sedan skjutsats tillbaka för hemresa.
– Men vi hoppas på att många tar chansen att njuta av hela helgen med tre helt olika löpupplevelser.

Fredagens Nolby Sky Sprint Race blir ett 1,8 km långt lopp uppför den, i Sundsvall Trail-sammanhang, redan legendariska Nolbykullen.

Arenan för huvudloppet på lördagen flyttas ut till Lörudden, ett fiskeläge med anor från 1600-talet, vid kusten söder om Sundsvall. De nya banorna blir minst sagt bli kustnära.
– Jag tror inte att 21 km-banan är längre än en kilometer från havet någon gång. Det här gör att kuperingen blir klart mindre än tidigare, men andelen av banan som går obanat kommer vara drygt hälften. Det kommer fortsatt att göra oss till ett av Sveriges mest tekniska traillopp, säger David Holmberg.

Sundsvall Trail 2019 arrangeras den 17-19 maj, anmälan öppnar 1 december.

Läs mer och anmäl dig här

Inspiration från 2018 års Sundsvall Trail.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

lör24augalldayalldayFeatured2XU Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 kmRegion:DalarnaAnmälanDeltagare

lör24aug10:0016:00FeaturedStockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmRegion:Stockholm

30aug(aug 30)09:0001sep(sep 1)15:00FeaturedIcebug Xperience West Coast Trail72 kmRegion:Bohuslän

lör14sepalldayalldayFeaturedÄngsö Trail Run6 km, 12 km, 25 km, 50 kmRegion:Västmanland

lör21sep11:00FeaturedVästgötaloppet trail7,5 km, 11 km, 17 km, 27 kmRegion:VästergötlandAnmälanDeltagare

27sepallday29alldayFeaturedSWEARE ÅRE TRAIL TOUR7 km, 14 km, 24 km, sprintRegion:JämtlandAnmälanDeltagare

lör28sep11:0016:00FeaturedÖved Trail5 km, 10 kmRegion:Skåne

lör05okt11:00FeaturedHärnö Trail9 km, 21 kmRegion:Ångermanland

lör12okt12:3015:00FeaturedRya Åsar Trail Run11,6 kmRegion:VästergötlandAnmälanDeltagare

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmRegion:Stockholm

Nyhetsbrev

Inspiratörer

 • Arosa/Lenzerheide äventyr i Schweiz Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • När dagisbacillerna vinner... Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Egentligen persade jag på halvmaraton i våras... Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Vlog V33 - Spränger milvallen på loppet 6 Sjöar Tony Hoffstrom
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X