Fredagslunk

Oj denna veckan gick fort! Inleddes med inspirationsföreläsning och bildspel om en tävling jag tycker mycket om, Åre Extreme Challenge. Jag har mest varit med som funktionär men även testat på att tävla i duo klassen ett år. När den erfarne multisportaren och tävlingsledaren Scott Cole skulle komma till Göteborg passade jag på att se till att detta event blev av då jag vet att det finns stort intresse för tävlingsformen o gärna vill locka fler.

Som jag nämnde i förra inlägget hänger min start på att min axel blir bättre än vad den är idag.  I tisdags stod magnetröntgen på schemat och svaret får jag inte förens i januari på grund av jul så det känns lite drygt. Ena dagen kan den kännas bra men så räcker det med att jag är lite oförsiktig när jag tar på mig en jacka eller skall visa någonting för en kund på gymmet så smärtar det i fler dagar. Men tack o lov så använder jag inte direkt axeln när jag springer….

 

 

I samma stund som artikeln om Oak Socks kom ut så var jag på väg ut genom dörren för att testa mina. Jag har aldrig varit särskilt strukturerad när det kommer till löpträning. Hade ett schema jag skulle följa en gång men det blev knas när jag åkte på en förkylning och jag gav upp. För det mesta springer jag bara. Det är inte direkt tätt mellan mina löprundor just nu så jag har intalat mig själv att jag ska ta det lugnt, bara springa lågpulspass i nån månad innan jag ens funderar på intervaller. 

Jag har aldrig sprungit i neoprenstrumpor eller något liknande. När det är kallt ute brukar jag dra på mig ullstrumpor, är det riktigt kallt blir det dubbla. Genom åren har jag dragits med en del problem med blåsor, om det har varit skorna eller strumporna som bidragit har varit lite olika men jag har inte haft en enda sen jag började med mina Altra. Blir lite nervös när jag drar på mig mina Oak Socks och funderar på hur sömmarna kommer kännas mot foten. Men inga problem! Inte en endaste liten söm eller kant som känns. Det är klart att de var lite tjockare än mina vanliga strumpor men jag fick bra med plats i skorna. Det var mycket torrare i terrängen än jag förväntat mig och jag avstod faktiskt att hoppa i blöta gyttjepölar enbart för att testa strumporna. Jag kom tillbaka efter härliga, mycket lugna 7 kilometer men varma fötter! Jätteskönt! Fuktig tycker jag man blir oavsett hur man beter sig så här års men det är inte kul att frysa. Ser fram emot att använda dem framöver och rekommenderar varmt att pröva dem.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mitt mål är att finna balans i tillvaron, hålla mig frisk och inte dra på mig mer skador. Om allt det fungerar så hoppas jag stå på startlinjen till Åre Extreme 2019 och ta revansch på Eiger Ultra 51km

Född: 1977

Kontakt: [email protected]

Mål: Finna balans i tillvaron, hålla mig frisk och inte dra på mig mer skador. Att få uppleva nya stigar ger mig energi och inspiration. Största målet 2019 kommer vara 2XU Idre Fjällmarathon!

Motto: Kliv, kliv överlev!

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Senaste blogginläggen

 • Vi testar Icebugs sko NewRun! Bröderna Backa
  Läs mer
 • Kan jag kalla mig löpare? Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Satsning på längdskidåkning i vinter! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Träningsparadiset Lost Villa Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Drygt 2 veckor efter op. Fysparet
  Läs mer
 • Broken. Madelene Jansson
  Läs mer
 • Vardag Anna Carlsson
  Läs mer
 • Marviksdrömmen Niclas Bergqvist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X