Fredagslunk

Oj denna veckan gick fort! Inleddes med inspirationsföreläsning och bildspel om en tävling jag tycker mycket om, Åre Extreme Challenge. Jag har mest varit med som funktionär men även testat på att tävla i duo klassen ett år. När den erfarne multisportaren och tävlingsledaren Scott Cole skulle komma till Göteborg passade jag på att se till att detta event blev av då jag vet att det finns stort intresse för tävlingsformen o gärna vill locka fler.

Som jag nämnde i förra inlägget hänger min start på att min axel blir bättre än vad den är idag.  I tisdags stod magnetröntgen på schemat och svaret får jag inte förens i januari på grund av jul så det känns lite drygt. Ena dagen kan den kännas bra men så räcker det med att jag är lite oförsiktig när jag tar på mig en jacka eller skall visa någonting för en kund på gymmet så smärtar det i fler dagar. Men tack o lov så använder jag inte direkt axeln när jag springer….

 

 

I samma stund som artikeln om Oak Socks kom ut så var jag på väg ut genom dörren för att testa mina. Jag har aldrig varit särskilt strukturerad när det kommer till löpträning. Hade ett schema jag skulle följa en gång men det blev knas när jag åkte på en förkylning och jag gav upp. För det mesta springer jag bara. Det är inte direkt tätt mellan mina löprundor just nu så jag har intalat mig själv att jag ska ta det lugnt, bara springa lågpulspass i nån månad innan jag ens funderar på intervaller. 

Jag har aldrig sprungit i neoprenstrumpor eller något liknande. När det är kallt ute brukar jag dra på mig ullstrumpor, är det riktigt kallt blir det dubbla. Genom åren har jag dragits med en del problem med blåsor, om det har varit skorna eller strumporna som bidragit har varit lite olika men jag har inte haft en enda sen jag började med mina Altra. Blir lite nervös när jag drar på mig mina Oak Socks och funderar på hur sömmarna kommer kännas mot foten. Men inga problem! Inte en endaste liten söm eller kant som känns. Det är klart att de var lite tjockare än mina vanliga strumpor men jag fick bra med plats i skorna. Det var mycket torrare i terrängen än jag förväntat mig och jag avstod faktiskt att hoppa i blöta gyttjepölar enbart för att testa strumporna. Jag kom tillbaka efter härliga, mycket lugna 7 kilometer men varma fötter! Jätteskönt! Fuktig tycker jag man blir oavsett hur man beter sig så här års men det är inte kul att frysa. Ser fram emot att använda dem framöver och rekommenderar varmt att pröva dem.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blogginläggen

 • Formsvacka och självtvivel Anna Carlsson
  Läs mer
 • Vlog V28 Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • Vägen till 100 miles #2 Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Sommar på Sörmlandsleden Linda Doktar
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Spännande lopp

lör24augalldayallday2XU Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 kmRegion:DalarnaAnmälanDeltagare

lör24aug10:0016:00Stockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmRegion:Stockholm

30aug(aug 30)09:0001sep(sep 1)15:00Icebug Xperience West Coast Trail72 kmRegion:Bohuslän

lör14sepalldayalldayÄngsö Trail Run6 km, 12 km, 25 km, 50 kmRegion:Västmanland

27sepallday29alldaySWEARE ÅRE TRAIL TOUR7 km, 14 km, 24 km, sprintRegion:JämtlandAnmälanDeltagare

lör28sep11:0016:00Öved Trail5 km, 10 kmRegion:Skåne

lör05okt11:00Härnö Trail9 km, 21 kmRegion:Ångermanland

känslan av att vara oslagbar

2XU Idre Fjällmaraton

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Hitta ditt distrikt

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

previous arrow
next arrow
Slider

Podcast

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Senaste podcast

Trailrunning podden #4 – Erik Ahlström

7 maj, 2019
Från "bästa svängen Hökarängen" i Sällskapsresan till en global kamp mot fimparna i hans initiativ "Plogga". Vi har träffat Erik Ahlström, mannen som aldrig slutar…

TRAILRUNNING

PODDEN

med Elisabeth Hansson

Lyssna

IDRE FJÄLLMARATON

podden

med Per Forsberg

Lyssna

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider

Trail

Kalendern

Alla svenska traillopp

Hitta ditt lopp

Sveriges bästa

Traillöpning

Lyssna

Spana in vår

kollektion

Läs mer

Trailrunning Sweden Store Trailtour

Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR vill stärka utvecklingen av svensk traillöpning och lyfta fram de talangfulla och konditionsstarka atleter som satsar seriöst på sporten. Touren sträcker sig över åtta månader, täcker distanser från 10 till 80 kilometer och utspelar sig på allt från fjälltoppar till sandstränder. Slutsegrarna är värdiga titeln Sveriges mest kompletta traillöpare.

24 aug, 2019 Idre

2XU Idre Fjällmaraton
45 km

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

Ängsö Trail Run
25 km

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail
21 km

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run
10 km

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

Kullamannen
44 km

previous arrow
next arrow
Slider

Senaste trailrundan

Senaste från trailköket

X
X