Lucia-löpning - delad glädje är dubbel glädje

Det är något speciellt med att delta i gemensamma löpningar. Glädjen i att omges av sprudlande, springande människor som tycker att det är lika roligt som jag förhöjer den...

17 december, 2018 |
Lucialöpning!

Det är något speciellt med att delta i gemensamma löpningar. Glädjen i att omges av sprudlande, springande människor som tycker att det är lika roligt som jag förhöjer den egna upplevelsen. Det är också speciellt att sjunga tillsammans, den där känslan av att vara en del i något större, en liten röst i en stor kör. Och när dessa två speciella aktiviteter sammanfaller i en springande, sjungande, leende kör blir det extra mäktigt.

På Luciadagen träffades vi, säkert hundra personer, vid Esperantoplatsen i Göteborg. Lucior, tärnor, tomtar och nissar, renar och till och med ett inslaget paket för att tillsammans springa genom centrala Göteborg. Längs Kungsgatan ner till Nordstan där förvånade julshoppare stannade upp och lyssnade på vår sång. Vi sprang vidare genom Centralstationen och bort till Icebug-butiken på Södra Larmgatan där vi blev bjudna på glögg och pepparkakor. En stunds mingel på gatan innan vi fortsatte längs Avenyn upp till Götaplatsen och stannade vid Poseidon för ett gemensamt foto.

Hela Luciatåget! Foto: Icebug Experience

Därefter Avenyn ner till Brasseri Lipp vars gäster fick ett smakprov på våra sånger medan vi värmde oss med mera glögg, ut på gatan igen och tillbaka till Esperantoplatsen via Kungsgatan.

Luciatåget intar Kungsgatan

Kanske finns det redan springande körer? Annars borde det starta! Det vore synd om det bara är kring Lucia och jul som dessa fantastiska löpevent skapas. Hör av dig om du vet mer!

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X