Superkraft

Jag kan vara lite halvklantig och det kan jag erkänna. Inte bara till vardags där jag tappar eller spiller saker lite titt som tätt utan även i löparskorna. Jag har legat fler än en gång i blåbärsriset om man säger så. Hittills har jag klarat mig alldeles ypperligt utan minsta skrap. Jag har varit oövervinnelig när det gäller att trilla utan skråma, som en superkraft.

Fick ett abrupt och något kallt uppvaknande från denna fiktiva verklighet när jag för någon månad sedan snubblade och slog i knät. Studsade genast upp och fortsatte framåt i tre steg innan jag insåg att jag hade riktigt ont. När det dessutom såg ut som att någon (vem var det som gjorde det!?) hade petat in en golfboll innanför mina byxor vid knät så förstod jag att det kanske inte var helt hundra. Linkade hem och iakttog färgskiftningar den närmaste tiden efter fallet.

Har dragits med ett lite ömmande knä sedan dess och har känt mig lite mer ängslig för att ramla på det igen. Det har inte stoppat mig från att träna eller springa men jag har försökt vara lyhörd. Hallå där kära knä, hur mår du idag? Så länge allt känns bra har jag kört på och så även under en träningsresa till Playitas.

Sedan kom vi till det där berömda sista åket, eller som i det här fallet, den sista löpturer. På hemresedagen, i bergen, i soluppgången. Det var sjukt mycket uppför vilket fick mig att mulna lite. Kroppen var lite sliten och pulsen trummade på skyhögt. Men sedan kom den till slut, belöningen i form av en lång utförslöpa. Jag släppte och sprang. Studsade fram och livet lekte, i tio sekunder. Sedan känner jag hur allt tar stopp när jag slår i en sten och tappar fotfästet. I gruset, på ett berg. Jag faller handlöst framåt och för att skona knät tar jag emot mig med vänster armbåge. Jag tänker att det ser ut som att jag kör Anjas sälmanöver men med armbågar och knän i backen. Solbrillorna flyger och mitt sällskap kommer i full fart till undsättning.

Jag har skrapat mig och blöder i handflator, på armbågar, knän, lår och på magen. Jag är trasig men ändå till synes hel. Jag får hjälp att tvätta sår och tar mig sedan (adrenalinpumpad) springandes tillbaka till resorten för frukost. Det som gör mest ont är armbågen. Den bultar och ömmar. Och när jag tittar på den har den där jäkla golfbollen hoppat in under skinnet på armbågen.

Idag har det gått en vecka sedan jag ramlade och skrapsåren är skorpor. Ett jack i handflatan kommer sannolikt alltid synas i form av ett ärr. Och armbågen skiftar fortfarande i blå, lila, guld och gör jävulskt ont vid beröring. Imorgon ska jag försöka få tid hos en läkare. För jag är inte oövervinnelig och jag har inga superkrafter.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blogginläggen

 • Fem viktiga träningstips; #3 Bröderna Backa
  Läs mer
 • Tempoökning i värme Linda Doktar
  Läs mer
 • Race Report - Ragnar Relay Run Lake Mälaren 2019 Cecilia Jagestedt
  Läs mer
 • Vlog v25 Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • Backträning i midsommar Mikael Antonsson
  Läs mer
 • Race Report - EcoTrail Stockholm 32 km Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Runt, runt, runt..... Karin Ådale
  Läs mer
 • Sjöloppet! Vinnare och banrekord! Fanny Ahlfors
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Spännande lopp

lör29junalldayalldayBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmRegion:Halland

sön07jul10:00Mora Trail8 km, 15 km, 30 kmRegion:Dalarna

lör24augalldayallday2XU Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 kmRegion:DalarnaAnmälanDeltagare

lör24aug10:0016:00Stockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmRegion:Stockholm

30aug(aug 30)09:0001sep(sep 1)15:00Icebug Xperience West Coast Trail72 kmRegion:Bohuslän

lör14sepalldayalldayÄngsö Trail Run6 km, 12 km, 25 km, 50 kmRegion:Västmanland

27sepallday29alldaySWEARE ÅRE TRAIL TOUR7 km, 14 km, 24 km, sprintRegion:JämtlandAnmälanDeltagare

lör28sep11:0016:00Öved Trail5 km, 10 kmRegion:Skåne

lör05okt11:00Härnö Trail9 km, 21 kmRegion:Ångermanland

känslan av att vara oslagbar

2XU Idre Fjällmaraton

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Hitta ditt distrikt

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

Österrike - Fullbokad

Sälenfjällen

previous arrow
next arrow
Slider

Podcast

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Senaste podcast

Trailrunning podden #4 – Erik Ahlström

7 maj, 2019
Från "bästa svängen Hökarängen" i Sällskapsresan till en global kamp mot fimparna i hans initiativ "Plogga". Vi har träffat Erik Ahlström, mannen som aldrig slutar…

TRAILRUNNING

PODDEN

med Elisabeth Hansson

Lyssna

IDRE FJÄLLMARATON

podden

med Per Forsberg

Lyssna

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider

Trail

Kalendern

Alla svenska traillopp

Hitta ditt lopp

Sveriges bästa

Traillöpning

Lyssna

Spana in vår

kollektion

Läs mer

Trailrunning Sweden Store Trailtour

Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR vill stärka utvecklingen av svensk traillöpning och lyfta fram de talangfulla och konditionsstarka atleter som satsar seriöst på sporten. Touren sträcker sig över åtta månader, täcker distanser från 10 till 80 kilometer och utspelar sig på allt från fjälltoppar till sandstränder. Slutsegrarna är värdiga titeln Sveriges mest kompletta traillöpare.

29 juni, 2019 Varberg

29 juni, 2019 Varberg

29 juni, 2019 Varberg

Bocksten Trailrun
23 km

7 juli, 2019 Mora

7 juli, 2019 Mora

7 juli, 2019 Mora

Mora Trail 15 km

Mora Trail 15 km

Mora Trail
15 km

24 aug, 2019 Idre

2XU Idre Fjällmaraton
45 km

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

Ängsö Trail Run
25 km

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail
21 km

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run
10 km

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

Kullamannen
44 km

previous arrow
next arrow
Slider

Senaste trailrundan

Senaste från trailköket

X
X