Endorfinernas mecka!

Ja nu var den sista rundan för 2018 färdig (nyårstrailen)! Några reflektioner/funderingar i en oorganiserad svada.... Har en trailvän som klarade av imponerande 300 mil under året som gått, BRA! Själv...

1 januari, 2019 |

Ja nu var den sista rundan för 2018 färdig (nyårstrailen)!

Några reflektioner/funderingar i en oorganiserad svada....

Har en trailvän som klarade av imponerande 300 mil under året som gått, BRA! Själv ska jag försöka klara 100 mil i gå-jogging-stil under 2019. Misstänker dock att jag i alla fall gått över 100 mil året som gått, hundägare som jag är..... MEN utmaningen blir alltså att speeda upp milen och kanske inte "softa" till det så mycket varje gång jag är ute och rör på mig. Jag är inte så förtjust i att öka pulsen över 147 så jag borde kanske gå-jogga lite fortare för att hålla mig i närheten av "trivsel-pulsen" under en längre tid?

Jag har även en fascinerande fundering angående egna kroppen då de centrala delarna består av guppande bulldeg, hur får man bort den? Jag kanske borde flytta ner sport BH´n  när jag är ute och flåsar?

Jag har naturligtvis dryftat både pulsen och bulldegen med mina trailvänner men de flesta förstår inte problematiken då de är i en helt annan liga än mig själv. Jag får ofta inbjudan om att delta i diverse trail-events, träningar främst, men jag drar mig för att delta eftersom erfarenhetsmässigt har det varit mycket tufft...

För mig har det inneburit en avsevärd prestation där jag hakat på så gått jag kunnat och många gånger i frustration ha mina vänner stått vid något vägskäl och väntat på att jag ska komma ikapp. När jag väl kommit i kapp har de börjat springa igen vilket innebär att den efterlängtade vila som jag hade behövt har uteblivit. Vid de tillfällena har jag sprungit så intensivt att det resulterat i ...jag det skriver vi inte här...men kroppsliga otrevliga åkommor som helst ska glömmas!

På senare tid (sisådär 10-15 år) har jag insett att jag troligen aldrig kommer att uppnå fornstora löpardagar, utan har accepterat mina begräsningar. Vilket inneburit att de trailgrupper jag deltagit i har jag alltid sett till att jag har en karta och kompass - tack gode gud för karta och kompass! Dessa hjälpmedel har gjort att jag, även om jag är helt borta ur gruppdynamikens" trail-springar-gemenskap" så har jag ändå koll på var de andra är och därmed känner jag en delaktighet i gruppen! Jag förstår frustrationen att behöva vänta på en "snigel" när man själv har benen fulla med spring och bara vill fortsätta springa! Det är oerhört frustrerande att då behöva vänta på någon som är långsam.  Det finns naturligtvis trix att ta till för dem som springer i en grupp och som känner att det går för långsamt, nämligen att ge sig ut, off track, springa bredvid, i skogen, eller att springa intervaller (springa järnet före, vända och springa tillbaka). Att springa i grupp är kul! Men det borde alltid vara så att den som springer sist bestämmer takten :-).

Något som fascinerat mig är de endorfinstinna traillöpare runt omkring mig. Det måste vara nå´t visst med alla som förflyttar sig i skog, fjäll å mark då de, oavsett om de är leriga, skitiga eller ser ut som att de varit ute på söndagspromenad, så träffar jag på dem med ett leende på läpparna.

Kanske svårt att förstå, men jag är så oerhört tacksam över att kunna traila! Tänk att få ge sig ut i skogen, i en "släng-käftig" grupp som alla har intresset att utmana sig själva, svettas, värkande muskler och naturupplevelser! https://www.youtube.com/watch?v=ZDGtGEkciN0&feature=youtu.be

Detta är livet!

Gott nytt år 2019!

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X