2019 – då drömmar ska bli verklighet

I mitt vardagsrum ligger en bok. Titeln är ”99 Drömmar”. På ena sidan ett uppslag fyller du i en dröm. Den kan vara hur stor eller liten som helst. Boken ger dig möjlighet att reflektera över varför du vill utföra aktiviteten, om du vill göra den på egen hand eller tillsammans med någon och i så fall vem, och vad du behöver planera/fixa för att få din dröm att bli verklighet. Den andra sidan på uppslaget fyller du i då du har utfört din dröm – hur blev det? Hur kändes det? Rätt använd kan boken bli en spark i rätt riktning. Fånga tanken av vad du drömmer om, se till att dröm blir verklighet, och stanna i känslan/tanken en stund innan du springer vidare.

Den där boken ska ju egentligen inte behövas kan jag tycka, men jag upplever att vardagen snurrar på i ett galet tempo. Utöver allt det där som hör vardagen till upplever vi ju en massa saker, men reflekterar vi någonsin över dem? Jag känner i alla fall att jag kan bli bättre på det. Och därför ligger boken där i mitt vardagsrum.

99 drömmar – kan bli årets mest spännande bok?

Att planera är, tycker jag, är en stor härlig del av att utföra något man tycker om. Jag myser när jag kikar på kartor inför ett långpass, funderar över packning och energi. Jag älskar att planera en aktiv semester och läsa på om de olika möjligheterna att göra spännande saker. Det är roligt att planera! När man väl kommer dit. För där är ju första tröskeln. Jag säger ofta ”jag skulle vilja…”, ”tänk vad mysigt det vore att…”, ”när vi är lediga borde vi…” Men så kommer jag inte till skott?! Boken ska hjälpa mig göra just det, att komma till skott och inte stanna vid en härligt drömmig tanke. Boken ska få mig stanna upp, fundera över de där små sakerna som jag längtar efter, och låta mig planera och utföra dem. Inte som ett måste, utan som en medveten handling för att jag vill, för att jag mår bra av det. Det behöver ju inte vara stort och svårt att skapa lite guldkant, men för att det ska bli av måste det ju in i det där snabbt snurrande hjulet som kallas tid. Annars går dagarna. Och veckorna. Och åren. Det kan låta precis hur klyschigt som helst, men det är f*n viktigt att leva medan man lever!

Under 2018 tog vi farväl av en familjemedlem som efter en tids sjukdom lämnade oss på tok för tidigt. När sådant händer så blir det så vansinnigt tydligt att man inte ska vänta med att göra det som man längtar efter, det som man drömmer om. Nu är nu, vad som kommer sen vet vi inte.

Boken ligger i vardagsrummet, men den är inte min. Alla i familjen får fylla i den. För hur härligt är det inte att dela drömmar, att hjälpa varandra göra det där som ger en energi för stunden och kan bli minnen för livet. Först ut – sluta prata om hur mycket vi gillar att vakna i ett tält. Bara gört! Imorgon blir det inte slentrian-taco-middag (som också kan vara mysigt såklart). Det blir öppen eld, frusna fingrar och kura ihop i en sovsäck.

Mat smakar bäst ute!

Nytt år. Nyss var det 2018, nu är det 2019. Jag ger inte några nyårslöften, men jag ska banne mig bli bättre på att jaga fatt i mina drömmar. Och jag ska leva. Jisses vad jag ska leva! Och känner jag mig själv kan det tänkas att ett bergslopp hamnar i den där boken inom kort…

Känslan när man står där med vetskapen att snart få ge sig upp ovanför trädgränsen – oslagbar!

Vad är din dröm just nu? Oavsett vad den är så önskar jag dig just det.

Gott Nytt År, alla härliga löpare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Äventyrare och lopparrangör som älskar naturupplevelser i kombination med löpning samt att coacha och inspirera. Skriver om prioriteringar, äventyr samt den gemenskap och glädje löpningen ger.

Född: 1979

Kontakt: [email protected]

Mål: Att inspirera till att välja en aktiv livsstil och att öka antalet tältnätter och bestigna toppar per år.

Motto: Det är träningen som blir av som är den bästa!

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

sön20oktalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail0,4 km, 3 km, 8 km, 16 kmLandskap:GöteborgAnmälan

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Senaste blogginläggen

 • Löpargrupper i Göteborg del 2 - Runacademy Mölndal Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Drygt 2 veckor efter op. Fysparet
  Läs mer
 • Broken. Madelene Jansson
  Läs mer
 • Vardag Anna Carlsson
  Läs mer
 • En fullträff i Åre Bröderna Backa
  Läs mer
 • Marviksdrömmen Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Marviksdrömmen Bo Johansson
  Läs mer
 • Höstlöpning utan hosta Linda Doktar
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X