Gott Nytt Löparår!

Nyårsfirande i snöiga Dalarna!

Gott Nytt År! Jag hoppas att din julhelg var precis som du önskade och att nyåret har börjat fint. Har du satt nya mål med träningen, anmält dig till nya lopp och äventyr? Eller vill du fortsätta att njuta i skogen, finna harmoni och lugn helt utan tider och prestationskrav? Jag ser fram emot en blandning av båda.

Min största förhoppning inför 2019 är att få fortsätta springa lika mycket och med samma glädje. Att springa nästan vare dag och ändå känna nyfikenhet inför vad naturen har att bjuda på, att få rensa tankar och ladda ny energi är en viktig och väldigt stor del av mitt liv. Att dessutom få delta i äventyrliga lopp i vackra miljöer är ju grädden på moset!

Under den senaste veckan blev det inte ett endaste löpsteg, däremot en hel del kilometer längdskidåkning. Familjen brukar alltid åka till Orsa Grönklitt i Dalarna för att fira nyår och då njuter jag av att byta löpningen mot skidor. Lite slalom i backarna på förmiddagarna och efter lunch ger jag mig ut i spåren, vilken underbar semester! Och i år är det extra viktigt att få åka så många mil som möjligt eftersom jag för första gången ska åka Vasaloppet Öppet spår. Förra året åkte jag Halvvasan, i riktigt kallt och trögt före, och eftersom jag tyckte att det var roligt vill jag prova hela distansen i år, alla 90 kilometrarna. Jag har tagit mig dem både löpandes och cyklandes tidigare så jag måste ju prova det klassiska sättet också, på skidor!

Runt Böllingmyren, skarpa spår och några grader kallt.

Orsa Grönklitt är känt för sina långa och välpreparerade spår. De breda vägspåren är mer än 4 mil långa och där tränar alla möjliga olika skidåkare, allt från skickliga landslagsåkare till de långsammare barnfamiljerna. Jag föredrar de mysigare spåren runt myrarna, spåren som slingrar sig i skogsbrynet och som påminner mest om traillöpning. De är inte lika fint preparerade men mer naturnära. Särskilt härligt tycker jag att det är att ta på pannlampan och ge mig ut just när solen börjar gå ner och skymningsljuset spelar på himlen och över de snötäckta myrarna.

Skidåkning mot solnedgång.

Får du möjlighet ska du prova att åka skidor med pannlampa i de mörka skogarna. Det är en väldigt speciell känsla när ljuskäglan spelar på snötyngda träd och gnistrar i miljoner iskristaller. Skogen är tyst, det är bara dina egna andetag och ljudet från stavarna som hörs. Att få den naturupplevelsen samtidigt som kroppen anstränger sig och hjärtat pumpar fort känns så rätt, så ursprungligt. Det får mig att känna mig stark och lycklig!

Stormen Alfrida drog in en kväll. Fin fart i medvinden, mer kamp i motvinden!

Det blev extra spännande en kväll när stormen Alfrida drog in över landet. I utförsbackarna gick det väldigt fort med vinden i ryggen, desto mer kämpigt i motvinden uppför.

Nu är vi hemma igen på västkusten och det är bara 9 dagar kvar till Sandsjöbacka Trail! Vinterns stora traillöparhelg i dagarna tre med lopp från 14 km upp till 89 km. I år med den nya kombinationen Black & White i både 14 och 25 km, reflexlöpning fredag kväll och samma bana i dagsljus på lördagen. Jag ska springa 50 km på lördagen, med start i Kungsbacka och målgång på Skansen Kronan i Göteborg. Det ska bli så roligt och mitt främsta mål är bara… att komma i mål! Förra årets DNF på 82 km svävar som ett spöke över mig och nu vill jag verkligen ha roligt, komma i mål och känna stolthet och glädje! Ses vi?

Hej då Grönklitt för denna gång.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Trail- och ultralöpare som njuter med alla sinnen under alla årstider. Kryddar löpningen med spännande ultrautmaningar där upplevelsen är i fokus

Född: 1971

Kontakt: [email protected]

Mål: Jag vill inspirera alla människor till att uppleva det unika med traillöpning, att de ska få njuta och glädjas över löpningen utan krav på distans eller fart.

Motto: Löpning är glädje!

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Senaste blogginläggen

 • Vi testar Icebugs sko NewRun! Bröderna Backa
  Läs mer
 • Kan jag kalla mig löpare? Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Satsning på längdskidåkning i vinter! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Träningsparadiset Lost Villa Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Drygt 2 veckor efter op. Fysparet
  Läs mer
 • Broken. Madelene Jansson
  Läs mer
 • Vardag Anna Carlsson
  Läs mer
 • Marviksdrömmen Niclas Bergqvist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X