Gott Nytt Löparår!

Gott Nytt År! Jag hoppas att din julhelg var precis som du önskade och att nyåret har börjat fint. Har du satt nya mål med träningen, anmält dig till...

3 januari, 2019 |
Nyårsfirande i snöiga Dalarna!

Gott Nytt År! Jag hoppas att din julhelg var precis som du önskade och att nyåret har börjat fint. Har du satt nya mål med träningen, anmält dig till nya lopp och äventyr? Eller vill du fortsätta att njuta i skogen, finna harmoni och lugn helt utan tider och prestationskrav? Jag ser fram emot en blandning av båda.

Min största förhoppning inför 2019 är att få fortsätta springa lika mycket och med samma glädje. Att springa nästan vare dag och ändå känna nyfikenhet inför vad naturen har att bjuda på, att få rensa tankar och ladda ny energi är en viktig och väldigt stor del av mitt liv. Att dessutom få delta i äventyrliga lopp i vackra miljöer är ju grädden på moset!

Under den senaste veckan blev det inte ett endaste löpsteg, däremot en hel del kilometer längdskidåkning. Familjen brukar alltid åka till Orsa Grönklitt i Dalarna för att fira nyår och då njuter jag av att byta löpningen mot skidor. Lite slalom i backarna på förmiddagarna och efter lunch ger jag mig ut i spåren, vilken underbar semester! Och i år är det extra viktigt att få åka så många mil som möjligt eftersom jag för första gången ska åka Vasaloppet Öppet spår. Förra året åkte jag Halvvasan, i riktigt kallt och trögt före, och eftersom jag tyckte att det var roligt vill jag prova hela distansen i år, alla 90 kilometrarna. Jag har tagit mig dem både löpandes och cyklandes tidigare så jag måste ju prova det klassiska sättet också, på skidor!

Runt Böllingmyren, skarpa spår och några grader kallt.

Orsa Grönklitt är känt för sina långa och välpreparerade spår. De breda vägspåren är mer än 4 mil långa och där tränar alla möjliga olika skidåkare, allt från skickliga landslagsåkare till de långsammare barnfamiljerna. Jag föredrar de mysigare spåren runt myrarna, spåren som slingrar sig i skogsbrynet och som påminner mest om traillöpning. De är inte lika fint preparerade men mer naturnära. Särskilt härligt tycker jag att det är att ta på pannlampan och ge mig ut just när solen börjar gå ner och skymningsljuset spelar på himlen och över de snötäckta myrarna.

Skidåkning mot solnedgång.

Får du möjlighet ska du prova att åka skidor med pannlampa i de mörka skogarna. Det är en väldigt speciell känsla när ljuskäglan spelar på snötyngda träd och gnistrar i miljoner iskristaller. Skogen är tyst, det är bara dina egna andetag och ljudet från stavarna som hörs. Att få den naturupplevelsen samtidigt som kroppen anstränger sig och hjärtat pumpar fort känns så rätt, så ursprungligt. Det får mig att känna mig stark och lycklig!

Stormen Alfrida drog in en kväll. Fin fart i medvinden, mer kamp i motvinden!

Det blev extra spännande en kväll när stormen Alfrida drog in över landet. I utförsbackarna gick det väldigt fort med vinden i ryggen, desto mer kämpigt i motvinden uppför.

Nu är vi hemma igen på västkusten och det är bara 9 dagar kvar till Sandsjöbacka Trail! Vinterns stora traillöparhelg i dagarna tre med lopp från 14 km upp till 89 km. I år med den nya kombinationen Black & White i både 14 och 25 km, reflexlöpning fredag kväll och samma bana i dagsljus på lördagen. Jag ska springa 50 km på lördagen, med start i Kungsbacka och målgång på Skansen Kronan i Göteborg. Det ska bli så roligt och mitt främsta mål är bara... att komma i mål! Förra årets DNF på 82 km svävar som ett spöke över mig och nu vill jag verkligen ha roligt, komma i mål och känna stolthet och glädje! Ses vi?

Hej då Grönklitt för denna gång.

 

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X