Enjoying the ride.

Summering 2018.

2018 känns så här i efterhand mest som en kamp om jag ska vara ärlig. Vintersäsongen 17/18 vart det inte ett enda löpsteg, sedan kom våren och jag var i hyffsad form efter att ha åkt massor av skidor så jag kastade mig ut på vägarna och sprang (det var lite för mycket snö i skogen fortfarande). Hade inte en tanke på att vänja kroppen vid den nya belastningen. Så det tog inte lång tid innan ben och höfter strejkade och jag kunde knappt ta ett enda löpsteg utan att grimasera.

Resultatet vart vila såklart. Så kom sommaren med helt galen värme, försökte ut och springa några gånger men värmen gjorde att jag knappt pallade en tur på 3 km. Kämpade rätt mycket med prestationsångest och en känsla av att vara kass då jag sprang så sakta.

Hösten/Vintern 2018.

Så kom hösten, tog hjälp av en coach för att gå igenom mitt löpsteg och för att få lite ny inspiration. Fick veta att mitt löpsteg inte var så illa som jag trott och fick lite övningar att göra. Och någon gång under hösten så började jag sakta men säkert få en annan, härligare syn på löpningen igen. Tog som exempel av mig min kära Polar klocka och sprang bara för att jag älskar det. Begränsade mig själv i både km och antal träningsdagar, och stressade ner med viljan att prestera och springa både fort och långt  (helst samtidigt). Fick insikt i att det tar tid att bygga upp en kropp för att klara av löpning utan skador. Speciellt när man vuxit upp på skogaholmslimpa och inte tränat nämnvärt i sina yngre dagar.

2019

Och så kom året 2019.

Jag har nu den senaste månaden kommit till några härliga insikter. Så som att när man har det lite stressigt i livet och det autonoma nervsystemet inte är som det borde så bör man kanske inte förvänta sig att kroppen levererar som den ska alltid. Utan man kan vara nöjd ändå, trots att man inte förbättrar sig i en rak och fin kurva uppåt. Sedan började jag läsa boken löparglädje och fick rätt snart till mig att ”det behöver inte gå fort, det behöver vara roligt”. Så att jag gör det igen, och igen och igen…

Några bilder från läger i Åsarna med Härnösands Draghundsklubb

Slutligen de sista dagarna här så kollade jag på Marie Kondos serie om hur man städar och rensar sitt hem på ett sätt som blir hållbart. Och fick i något avsnitt till mig frasen att man behöver njuta av resan oxå. Något som jag bestämde mig för att applicera på allt här i livet.

För oavsett om det är att få mitt hem i ordning eller min kropp i ordning som är resan. Så måste jag ju först göra en målbild att jobba mot och sedan även komma ihåg att njuta av resan på vägen dit. Istället för att bara fokusera på målet och bli frustrerad över tiden det tar att nå det.

Med det sagt så ska jag bege mig ut på en lugn löptur i solskenet och bara må.

2 svar till “Enjoying the ride.”

 1. Sandra skriver:

  Hej! Ville bara säga att du inspirerar! Är också 85a, började springa i slutet på Juli -18, är alltså HELT ny på det här med löpning. Har alltid velat springa, börjat ungefär 1 miljon ggr men alltid tappat suget efter några veckor. Men nu har jag hållt på i ett halvår 😊. Men så svår det är att inte jämföra sig med alla andra löpare som springer både fort och länge. Kämpar just nu med att känna att det jag gör är bra nog, att jag inte är dålig bara för att jag inte orkar springa varken snabbt eller långt. Men jag springer 😊. Tack för att du delar med dig!

  • Madelene Jansson skriver:

   Tack. Vad roligt att höra ❤

   Ja det är verkligen svårt att inte jämföra sig med andra, men jag brukar jobba på att inse att jag inte sprungit så länge och att det tar tid att bygga upp en stark kropp 😊💪🏻
   Sedan är ett tips att skippa löparklocka om du nu har det. Och istället bara springa för att det är underbart, svårt att jämföra om man inte har något att jämföra med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Rastlös norrländsk tös som finner ro i skogen. Före detta otränad latmask som nu funnit lycka i traillöpningen och den fantastiska känslan av att faktiskt klara av det man aldrig trodde man kunde.

Född: 1985

Kontakt: [email protected]

Mål: Klara av att springa 50k.

Motto: Ingenting är omöjligt.

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Senaste blogginläggen

 • Vi testar Icebugs sko NewRun! Bröderna Backa
  Läs mer
 • Kan jag kalla mig löpare? Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Satsning på längdskidåkning i vinter! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Träningsparadiset Lost Villa Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Drygt 2 veckor efter op. Fysparet
  Läs mer
 • Broken. Madelene Jansson
  Läs mer
 • Vardag Anna Carlsson
  Läs mer
 • Marviksdrömmen Niclas Bergqvist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X