Bara genom Änggården kvar…

En vecka har gått och jag har redan hunnit läsa många fina race rapporter från Sandsjöbacka trail och jag är grymt imponerad över de som körde tripplarna, både ’korta’ och långa. Själv är jag glad att ha kommit i mål! Det var ju lite hastigt beslutat att jag skulle vara med och det känns inte som att jag var riktigt förberedd. Hann med några längre pass mellan jul och start som ändå kändes helt ok. Jag försökte sätta upp ett realistiskt tidsmål.

Fredag kväll och tidigt lördag morgon försökte jag se vad alla som sprungit på fredagen skrev om underlaget och banan. Jag har nästan helt uteslutande sprungit i mina Altra de senaste 1,5 åren och vill ogärna dra på mig någonting annat. En bekant rådde mig till att ta dubbskor. Jag funderade på att packa ner de lösa ´dra på´ dubbarna men vet att jag inte gillar dem och att det antagligen blir mer meck än nytta.

Härligt när solen kom igenom diset

Jag drog på min mina Altra och packade ner ett par Icebugs i väskan. När tåget stannade i Kållered märkte man rätt snabbt att asfalten var rätt hal. Då beslöt jag mig för att det fick bli mina Icebugs. Jag hade nog ändå tänkt lite när jag köpte dem – de är aningens större i storleken för att rymma tjockare alternativt dubbla strumpor om det är riktigt kallt så fötterna fick lite utrymme denna dag.

Jag såg väldigt mycket fram att få springa i helt nytt område i stan. Detta är inte riktigt mina trakter. Banan var helt i min smak och jag tyckte det flöt på rätt bra. Dubbarna gav mig grymt grepp på spångarna och jag vågade springa rakt på bergsknallar och släppa på utför. Det sitter nog lite självförtroende i dubbarna. Jag kände att jag hade rätt bra flyt mellan typ 7-12km därefter var det lite mer i omgångar.

När vi kom in i Änggården tänkte jag att nu är det ju snart mål! Hade dock hört ryktas om några överraskningar på slutet så jag ropade inte riktigt hej än. Änggården är ett myller av stigar och jag höll på att missa att springa igenom en grind. Tack till dig i blå jacka bakom mig som hojtade!

Tack för en fin bild Jakob Edholm

Överlag kändes kroppen förvånansvärt bra, inte direkt ont någonstans men när överraskningsbackarna kom så kröp det på lite krampkänningar in baksida lår o vader. Hade ingen aning om att vi hade så teknisk terräng mitt i stan! Skall läggas på minnet.

Måååål!

Det kändes väldigt udda att springa igenom Linnéstan bland lördagsflanörerna men det var bara att dra på och samla sig inför sista tuffa backen upp mot mål! Första finishen för i år – jättekul! Fick lite blodad tand och har noterat i minnet att sprinttrippeln kan vara ett alternativ nästa år om jag får en bra höst. Toppenbra arrangerat lopp – stor applåd till arrangörer, funktionärer, publik o alla andra inblandade. Vi ses igen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blogginläggen

 • Formsvacka och självtvivel Anna Carlsson
  Läs mer
 • Vlog V28 Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • Vägen till 100 miles #2 Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Sommar på Sörmlandsleden Linda Doktar
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Spännande lopp

lör24augalldayallday2XU Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 kmRegion:DalarnaAnmälanDeltagare

lör24aug10:0016:00Stockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmRegion:Stockholm

30aug(aug 30)09:0001sep(sep 1)15:00Icebug Xperience West Coast Trail72 kmRegion:Bohuslän

lör14sepalldayalldayÄngsö Trail Run6 km, 12 km, 25 km, 50 kmRegion:Västmanland

27sepallday29alldaySWEARE ÅRE TRAIL TOUR7 km, 14 km, 24 km, sprintRegion:JämtlandAnmälanDeltagare

lör28sep11:0016:00Öved Trail5 km, 10 kmRegion:Skåne

lör05okt11:00Härnö Trail9 km, 21 kmRegion:Ångermanland

känslan av att vara oslagbar

2XU Idre Fjällmaraton

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Hitta ditt distrikt

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

previous arrow
next arrow
Slider

Podcast

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Senaste podcast

Trailrunning podden #4 – Erik Ahlström

7 maj, 2019
Från "bästa svängen Hökarängen" i Sällskapsresan till en global kamp mot fimparna i hans initiativ "Plogga". Vi har träffat Erik Ahlström, mannen som aldrig slutar…

TRAILRUNNING

PODDEN

med Elisabeth Hansson

Lyssna

IDRE FJÄLLMARATON

podden

med Per Forsberg

Lyssna

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider

Trail

Kalendern

Alla svenska traillopp

Hitta ditt lopp

Sveriges bästa

Traillöpning

Lyssna

Spana in vår

kollektion

Läs mer

Trailrunning Sweden Store Trailtour

Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR vill stärka utvecklingen av svensk traillöpning och lyfta fram de talangfulla och konditionsstarka atleter som satsar seriöst på sporten. Touren sträcker sig över åtta månader, täcker distanser från 10 till 80 kilometer och utspelar sig på allt från fjälltoppar till sandstränder. Slutsegrarna är värdiga titeln Sveriges mest kompletta traillöpare.

24 aug, 2019 Idre

2XU Idre Fjällmaraton
45 km

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

Ängsö Trail Run
25 km

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail
21 km

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run
10 km

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

Kullamannen
44 km

previous arrow
next arrow
Slider

Senaste trailrundan

Senaste från trailköket

X
X