Bara genom Änggården kvar…

En vecka har gått och jag har redan hunnit läsa många fina race rapporter från Sandsjöbacka trail och jag är grymt imponerad över de som körde tripplarna, både ’korta’ och långa. Själv är jag glad att ha kommit i mål! Det var ju lite hastigt beslutat att jag skulle vara med och det känns inte som att jag var riktigt förberedd. Hann med några längre pass mellan jul och start som ändå kändes helt ok. Jag försökte sätta upp ett realistiskt tidsmål.

Fredag kväll och tidigt lördag morgon försökte jag se vad alla som sprungit på fredagen skrev om underlaget och banan. Jag har nästan helt uteslutande sprungit i mina Altra de senaste 1,5 åren och vill ogärna dra på mig någonting annat. En bekant rådde mig till att ta dubbskor. Jag funderade på att packa ner de lösa ´dra på´ dubbarna men vet att jag inte gillar dem och att det antagligen blir mer meck än nytta.

Härligt när solen kom igenom diset

Jag drog på min mina Altra och packade ner ett par Icebugs i väskan. När tåget stannade i Kållered märkte man rätt snabbt att asfalten var rätt hal. Då beslöt jag mig för att det fick bli mina Icebugs. Jag hade nog ändå tänkt lite när jag köpte dem – de är aningens större i storleken för att rymma tjockare alternativt dubbla strumpor om det är riktigt kallt så fötterna fick lite utrymme denna dag.

Jag såg väldigt mycket fram att få springa i helt nytt område i stan. Detta är inte riktigt mina trakter. Banan var helt i min smak och jag tyckte det flöt på rätt bra. Dubbarna gav mig grymt grepp på spångarna och jag vågade springa rakt på bergsknallar och släppa på utför. Det sitter nog lite självförtroende i dubbarna. Jag kände att jag hade rätt bra flyt mellan typ 7-12km därefter var det lite mer i omgångar.

När vi kom in i Änggården tänkte jag att nu är det ju snart mål! Hade dock hört ryktas om några överraskningar på slutet så jag ropade inte riktigt hej än. Änggården är ett myller av stigar och jag höll på att missa att springa igenom en grind. Tack till dig i blå jacka bakom mig som hojtade!

Tack för en fin bild Jakob Edholm

Överlag kändes kroppen förvånansvärt bra, inte direkt ont någonstans men när överraskningsbackarna kom så kröp det på lite krampkänningar in baksida lår o vader. Hade ingen aning om att vi hade så teknisk terräng mitt i stan! Skall läggas på minnet.

Måååål!

Det kändes väldigt udda att springa igenom Linnéstan bland lördagsflanörerna men det var bara att dra på och samla sig inför sista tuffa backen upp mot mål! Första finishen för i år – jättekul! Fick lite blodad tand och har noterat i minnet att sprinttrippeln kan vara ett alternativ nästa år om jag får en bra höst. Toppenbra arrangerat lopp – stor applåd till arrangörer, funktionärer, publik o alla andra inblandade. Vi ses igen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mitt mål är att finna balans i tillvaron, hålla mig frisk och inte dra på mig mer skador. Om allt det fungerar så hoppas jag stå på startlinjen till Åre Extreme 2019 och ta revansch på Eiger Ultra 51km

Född: 1977

Kontakt: [email protected]

Mål: Finna balans i tillvaron, hålla mig frisk och inte dra på mig mer skador. Att få uppleva nya stigar ger mig energi och inspiration. Största målet 2019 kommer vara 2XU Idre Fjällmarathon!

Motto: Kliv, kliv överlev!

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Senaste blogginläggen

 • Kan jag kalla mig löpare? Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Satsning på längdskidåkning i vinter! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Träningsparadiset Lost Villa Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Drygt 2 veckor efter op. Fysparet
  Läs mer
 • Broken. Madelene Jansson
  Läs mer
 • Vardag Anna Carlsson
  Läs mer
 • En fullträff i Åre Bröderna Backa
  Läs mer
 • Marviksdrömmen Niclas Bergqvist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X