Svenska skimo-framgångar i Andorra

Efter ett tight race med många positionsförändringar blev det till slut tre svenskar topp 10 i damernas vertikala världscuprace i Andorra. Allra bäst lyckades Fanny Borgström som efter en riktig stark insats tog sig i mål på 6:e plats.

- Jag kände på mig att det skulle levereras bättre resultat idag, jublade André Jonsson som var mindre nöjd efter gårdagens distanslopp.

För Fanny Borgström fattades nu endast 26 sekunder upp till 3:an och hon var även med i en tight spurtstrid om 4:e-platsen. Johanna Åström startade loppet väldigt offensivt och slutade 8:a, placeringen före Ida Nilsson.
- Tiderna ser kanske inte så imponerande ut jämfört med ifjol men det var tuffa väderförhållanden idag med väldigt kraftig motvind, bekräftar André.

Vann gjorde schweiziskan Victoria Kreuzer, som i mål var tämligen överlägsen och hela 41 sekunder före spanjorskan Claudia Galicia Cotrina.

Efter lördagens distanslopp var det blandade känslor i det svenska lägret vid världscupen i Andorra. Även om tjejerna var jämna så var placeringarna 10:a (Fanny Borgström), 11:a (Johanna Åström) och 13:e (Ida Nilsson) svagare än vad lagledaren André Jonsson hoppats på.
- De tappade alldeles för mycket tid utför och då håller det inte hela vägen fram i internationell konkurrens. De behöver träna mer utför, men tyvärr har vädret ställt till det och vi fick inte de pass i veckan som vi hade hoppats på. För att bli bra utför krävs att man kan öva på långa åk. Idag var det dessutom extra stökigt underlag, vilket troligtvis gjorde differenserna ännu större.
Idag var det verkligen ett steg i rätt riktning och tjejerna börjat få upp farten ordentligt. Vi ser redan fram emot fortsatt tävlande i franska Super Devoluy nästa helg, avslutar André.

Fullständiga resultat i helgens tävlingar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

lör24augalldayalldayFeatured2XU Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 kmRegion:DalarnaAnmälanDeltagare

lör24aug10:0016:00FeaturedStockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmRegion:Stockholm

30aug(aug 30)09:0001sep(sep 1)15:00FeaturedIcebug Xperience West Coast Trail72 kmRegion:Bohuslän

lör14sepalldayalldayFeaturedÄngsö Trail Run6 km, 12 km, 25 km, 50 kmRegion:Västmanland

lör21sep11:00FeaturedVästgötaloppet trail7,5 km, 11 km, 17 km, 27 kmRegion:VästergötlandAnmälanDeltagare

27sepallday29alldayFeaturedSWEARE ÅRE TRAIL TOUR7 km, 14 km, 24 km, sprintRegion:JämtlandAnmälanDeltagare

lör28sep11:0016:00FeaturedÖved Trail5 km, 10 kmRegion:Skåne

lör05okt11:00FeaturedHärnö Trail9 km, 21 kmRegion:Ångermanland

lör12okt12:3015:00FeaturedRya Åsar Trail Run11,6 kmRegion:VästergötlandAnmälanDeltagare

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmRegion:Stockholm

Nyhetsbrev

Inspiratörer

 • Egentligen persade jag på halvmaraton i våras... Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Vlog V33 - Spränger milvallen på loppet 6 Sjöar Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • -Hur kan du springa utan klocka? Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Racerapport: Stranda Fjord Trail Race Peter Lindquist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X